Σημαντικά Νέα

ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

.Κίνδυνος για τα κειμήλια του Αγίου Ορους

Ανταπόκριση  Άγιο Ορος - Του Γιώργου Θεοχάρη

Επισκεπτόμενος πολλές φορές το Αγιο όρος εδώ και αρκετά χρόνια παρατήρησα την απουσία προσωπικού στο τελωνείο Δάφνης, κεντρικός τελωνιακός σταθμός του...  
 Αγίου Ορους, με αποτέλεσμα να μη γίνονται οι προβλεπόμενου έλεγχοι κατά τη έξοδο των προσκυνητών από το λιμάνι της Δάφνης, του κεντρικού λιμανιού του Αγίου Όρους. 


Το γεγονός αυτο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα πολύτιμα κειμήλια του Αγίου Ορους.
Ρώτησα που οφείλεται η έλλειψη προσωπικού και η απάντηση εστιάζεται στην αδιαφορία των αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου οικονομικών.

Δεν είναι δυνατόν μία ολόκληρη χερσόνησος σαν αυτή του Αγίου Ορους να μην έχει επανδρωμένες τις υπηρεσίες που βοηθούν στην Ασφάλεια τόσο των προσκηνητών όσο και των θησαυρών του Άθωνα.

Τόσο δύσκολο είναι να εγκατασταθεί το μηχάνημα  -σύστημα ελέγχου ,όπως είναι στα αεροδρόμια,ούτως ώστε με ασφαλή και ανθρώπινο τρόπο να ελέγχονται οι αποσκευές  των προσκηνητών.

Πως είναι δυνατόν ένας υπάλληλος να μπορεί να ελέγχει εκατοντάδες προσκυνητών και κυρίως του θερινούς μήνες και να εχουμε τη βεβαίοτητα ότι δεν διαφεύγουν δίαφορα κειμήλια από τις αποσκευές τους;

Πόσο προσωπικό προβλέπεται, σύμφωνα με το νόμο, στο τελωνείο πρώτου βαθμού, όπως είναι αυτό της Δάφνης... Και πως δικαιολογείται ενώ είκοσι χρόνια πριν να ήτανε στελεχωμένο με τον μέγιστο αριθμό τελωνειακών υπαλλήλων και σήμερα ενω έχουν αυξηθεί οι ανάγκες της προσφοράς των υπηρεσιών από το προσωπικό του τελωνειου να έχουν μείνει σχεδόν δύο υπάλληλοι σε καθημερινή βάση.

Εκτός από τους ελέγχους στους προσκηνυτές οι υπηρεσίες που προσφέρει το τελωνείο Δάφνης εστιάζονται και στον έλεγχο των φορτωμένων οχημάτων που εξέρχονται του Αγίου Όρους.

Όπως μάθαμε οι γραφειοκρατικές υπηρεσίες είναι εξίσου πολύπλοκες στο τελωνείο Δάφνης και ως εκ τούτο ειναι αδύνατον δυο υπάλληλοι να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες της υπηρεσίας.     ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.