Σημαντικά Νέα

Συνεχίζονται οι μειωμένες ροές των εξαγωγών στα νωπά ροδάκινα

Συνεχίζονται οι μειωμένες ροές των εξαγωγών στα νωπά ροδάκινα
Συνεχίζεται η μειωμένη ροή των εξαγωγών στα νωπά ροδάκινα. Το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στη μειωμένη κατανάλωση που παρουσιάζουν οι αγορές όλης της Ευρώπης. Επιπρόσθετα η εικόνα των ελληνικών ροδάκινων επλήγη όταν έγινε εξαγωγή από την Ημαθία προϊόντων που είχαν «χτυπηθεί» από το χαλάζι. Μέχρι στιγμής οι προοπτικές δεν δείχνουν να υπάρξει κάποια βελτίωση αυτής της εικόνας στο άμεσο μέλλον. ...  


Ο κ. Μπουγάς, υπεύθυνος πωλήσεων του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «συνεχίζεται η αρνητική εικόνα στις εξαγωγές ροδάκινου. Οι τιμές μειώθηκαν αλλά οι αγορές δεν φαίνεται να μπορούν να απορροφήσουν εύκολα το προϊόν. Οι ροές των εξαγωγών κυρίως προς Ρωσία και Ουκρανία παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Ελπίζουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο, που θα συνεχιστούν οι εξαγωγές, να υπάρξει κάποια βελτίωση της εικόνας».

Ο κ. Ν. Κουτλιάμπας, πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «οι εξαγωγές είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό. Οι κυριότερες χώρες που εξάγει ο συνεταιρισμός τα νωπά ροδάκινα είναι η Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία. Φέτος ο κάμπος της Ημαθίας είχε μεγάλες καταστροφές από τις χαλαζοπτώσεις. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν εξαγωγές από ροδάκινα που είχαν «χτυπηθεί» από το χαλάζι που ήταν κακής ποιότητας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η εικόνα του ελληνικού ροδάκινου να πληγεί. Ένας ακόμη παράγοντας που επηρέασε αρνητικά τις εξαγωγές είναι οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη την Ευρώπη. Αυτό μειώνει τη ζήτηση και «πιέζει» τις ελληνικές εξαγωγές. Πάντως το θετικό είναι ότι η τιμή παραγωγού φέτος είναι καλύτερη σε σχέση με πέρσι. Να σας θυμίσω ότι πέρσι η μέση τιμή παραγωγού στα ροδάκινα κυμάνθηκε στα 50 λεπτά το κιλό. Οι εξαγωγές θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Όσον αφορά την ελληνική αγορά, η κατανάλωση είναι πολύ μειωμένη λόγω της οικονομική κρίσης».
 agrotypos,gr
ΚΑΘΡΕΦΤΗΣενημερωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.