Σημαντικά Νέα

Δεν θα ξεπεράσουν τις 800 οι απορρίψεις στα Σχέδια Βελτίωσης

Δεν θα ξεπεράσουν τις 800 οι απορρίψεις στα Σχέδια Βελτίωσης
Δεν θα ξεπεράσουν τις 800 οι απορρίψεις στα Σχέδια Βελτίωσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο παραιτηθείς ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Μέχρι σήμερα έχουν αξιολογηθεί και οι 7.735 αιτήσεις ενίσχυσης. Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί 7.500 αιτήσεις από γνωμοδοτικές επιτροπές, έχουν...    
ήδη εγκριθεί περίπου 5.200 σχέδια βελτίωσης, και η διαδικασία γνωμοδότησης και έγκρισης των αιτήσεων για τους υπόλοιπους που πληρούν τις προϋποθέσεις προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.
Να σημειωθεί ότι για να προχωρήσει στην υπογραφή των οριστικών συμβάσεων, η πλειοψηφία των δικαιούχων επενδυτών αναμένει την ενεργοποίηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με τα νεότερα και σε αυτό το κομμάτι αύριο, Πέμπτη 11 Ιουλίου, ίσως υπάρξει τελική απόφαση για την τράπεζα η οποία θα έχει το χαμηλότερο επιτόκιο και όλο το ποσό (132 εκατ. ευρώ) ώστε να είναι ο συνεπενδυτής στο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με όσα έχει ήδη γράψει ο ΑγροΤύπος η τράπεζα αυτή όπως όλα δείχνουν θα είναι η Πειραιώς.
Σημειώνεται ότι, μέσω του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου, επιδιώκεται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της χορήγησης χαμηλότοκων δανείων, από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στους δικαιούχους των επενδυτικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.