Σημαντικά Νέα

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΤΟΥ GAY PRIDE...

Την έντονη αντίδραση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, προκάλεσε είδηση, σύμφωνα με την οποία υπήρξε συμφωνία μεταξύ Δήμου και Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για το Gay Pride.
Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε την δημιουργία της....      εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, αρκεί να μην περάσει η πορεία μπροστά από τα γραφεία της και τον Ναό της Αγίας Σοφίας.

Φιλοξενεί μάλιστα δήλωση του Δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη σύμφωνα με την οποία «Σεβόμενος τις 19.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί και κατατέθηκαν στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, συμφωνήσαμε με τον κ. Άνθιμο η παρέλαση να μην περάσει μπροστά από τη μητρόπολη και την Αγία Σοφία. Ήταν μια συμφωνία πολιτισμένων ανθρώπων, οι οποίοι κάνουν ότι ο καθένας θεωρεί σωστό, στο πλαίσιο της νομιμότητας».

H Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διαψεύδει την «είδηση» και παραπέμπει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα:

«Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετά πολλής λύπης και έντονης ανησυχίας είναι υποχρεωμένη και πάλι να αντιμετωπίση ποιμαντικά και αποτρεπτικά, την δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν φεστιβάλ στις 14 και 15 Ιουνίου και να παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη μας επιδεικνύοντας τα πάθη τους σε μορφή καρναβαλιού.

Είναι ντροπή, είναι πρόκληση, είναι σύμπτωμα διαφθοράς. Είναι όμως απόφαση του Δήμου της πόλεώς μας και προσωπικά του Δημάρχου κ. Ιωάννου Μπουτάρη.

Η μόνη παραχώρηση του κ. Δημάρχου, μετά από συζήτησή μας, ήταν να μη γίνη αυτή η θρασυτάτη και επαίσχυντη συγκέντρωση εμπρός στον ιερό Ναό της αγίας Σοφίας και του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά , αλλά στην πλατεία Έλευθερίας, μακρυά από Ναούς.

Οφείλω όμως να ανακοινώσω στην κοινή γνώμη, ότι για παρόμοια εκδήλωση στην πρωτεύουσα της Γεωργίας επηκολούθησαν συγκρούσεις και ταραχές από τον ιερό κλήρο και τον χριστιανικό λαό, που δεν ήθελαν αυτό το άθλιο θέαμα. Καί κάτι ακόμη, εξ ίσου σημαντικο.

Γάλλος πολίτης, πρώην βουλευτής, ηλικίας 78 ετών, αυτοκτόνησε εμπρός στην αγία Τράπεζα του ιερού Ναού της Παναγίας των Παρισίων , εξ αφορμής της νομιμοποιήσεως της ομοφυλοφιλίας στη Γαλλία.

Επίσης, σας πληροφορώ ότι άνδρες και γυναίκες της Θεσσαλονίκης με επεσκέφθησαν στην Ιερά Μητρόπολη και μου παρέδωσαν φάκελο 19.500 υπογραφών, εγκεκριμένων, διά των οποίων διαμαρτύρονται έντονα και δυναμικά κατά της παρουσίας και της προβολής των ομοφυλοφίλων στην πόλη μας, στη Θεσσαλονίκη.

Τούς δικαιολογώ απόλυτα και συμφωνώ με τις απόψεις τους. Τούς αναμένων και πάλιν. Τέλος, σημειώνω, ότι όσο και αν το θέμα είναι σοβαρότατο και εκκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ασκούμε ποτέ βία.

Γι' αυτό ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας.

Σας παρακαλώ, απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιε ς και αφύσικες εκδηλώσεις, διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις για το ομοφυλοφιλικό πάθος, και προσευχηθήτε για αυτούς τους ανθρώπους, για να απαλλαγούν από το πάθος τους, και να επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή, όπως την διδάσκει η πίστη μας και η παράδοσή μας.

Πάντως το άριστον θα ήτο, ο κ. Δήμαρχος να ματαιώση οριστικά την παρουσία αυτού του καρναβαλιού στον τόπο μας». (Dogma.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.