Σημαντικά Νέα

Bloomberg: Καμία χώρα δεν έζησε τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης

«Ώρα να στοιχηματίσουμε στο Greekovery;»

Bloomberg: Καμία χώρα δεν έζησε τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης«Ίσως να μην είναι η καλύτερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα. Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά περισσότερο από ένα πέμπτο από το 2008 και αν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg επιβεβαιωθούν, η χώρα θα εμφανίσει συνολική πτώση 25% μέσα σε μια περίοδο επτά ετών - καταστροφή που καμία που καμία πλούσια χώρα δεν έχει ζήσει σε καιρό ειρήνης μετά την Μεγάλη Ύφεση».

Την άποψη αυτή συμμερίζεται ο αρθρογράφος του πρακτορείου Bloomberg, εκφράζοντας την αβεβαιότητά του για ....    
την επιστροφή των επενδυτών στη χώρα μας. «Ώρα να στοιχηματίσουμε στο Greekovery;» είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύεται στο πρακτορείο.

Παραθέτοντας τις αλλαγές και τα επιχειρήματα που ακούγονται ότι θα προσελκύσουν νέες επιχειρηματικές επενδύσεις, ο αρθρογράφος εκτιμά πως το ερώτημα που προκύπτει αναπόφευκτα, είναι «πως θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια επένδυση».

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, Μιχάλη Μασουράκη, που επικαλείται το Bloomberg, «καμία βελτίωση δεν θα βοηθήσει αν δεν επιστρέψει η ρευστότητα».

«Παρότι υπάρχουν λόγοι για επιφυλακτική αισιοδοξία, έχω ακόμη αμφιβολίες», γράφει ο αρθρογράφος του Bloomberg. Ο Daniele Antonucci, οικονομολόγος στην Morgan Stanley πιστεύει ότι η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό περίπου 2,8%, αρχής γενομένης από το 2015 και θα συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι.

Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη υπονοεί ότι το ελληνικό ΑΕΠ δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2007 παρά στα τέλη της δεκαετίας του 2020. Αν η ΕΚΤ και ο «πυρήνας» της ευρωζώνης με επικεφαλής την Γερμανία, δεν δράσουν αποφασιστικά, οι Έλληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή.

Το ερώτημα όμως, είναι, «Οι επενδυτές θα περιμένουν τόσο πολύ;».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.