Σημαντικά Νέα

ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια  κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας.
Σύμφωνα με τον Βουλευτή η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην άσκηση του έργου της και αναδεικνύεται σε μια από τις πιο πολύπαθες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Στην δικαιοδοσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας περιλαμβάνονται 89 χιλιόμετρα συνόρων, ο Αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας με το νέο Μουσείο και την διαρκώς...    
αυξανόμενη επισκεψημότητά του, το χιονοδρομικό θέρετρο του όρους Βόρρας (Καϊμάκτσαλαν) με την επίσης πολύ μεγάλη επισκεψημότητά του και τα Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ)  Συγκεκριμένα τα προβλήματα που υπάρχουν είναι:
1)     Σοβαρή έλλειψη σε Αστυνομικό προσωπικό, κυρίως λόγω μεγάλων κενών στις οργανικές θέσεις και αθρόων αποστρατειών.
2)     Από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας 23 Αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι στο Νομό Έβρου (Α.Δ. Ορεστιάδας), 12 Αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι στο Νομό Δράμας στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στο Παρανέστι. Επίσης υπάρχει και η μετακίνηση στις Σκουριές Χαλκιδικής μέρα παρά μέρα εναλλάξ της Διμοιρίας υποστήριξης που αποτελείται από 20 με 22 Αστυνομικούς και της Ομάδας  Πρόληψης  και Καταστολής Εγκλήματος αποτελούμενη από 10 Αστυνομικούς.
3)     Το προσωπικό καλείται να συνδράμει σε κάθε είδους δραστηριότητες ξένες προς το καθαρά αστυνομικό έργο, όπως η διεκπεραίωση επίδοσης εκατοντάδων δικογράφων των Δικαστηρίων, των Αστυνομικών Αρχών κ.λ.π. Αντίθετα υπάρχει σοβαρή έλλειψη ανακριτικών υπαλλήλων στις μάχιμες Υπηρεσίες για την διεκπεραίωση δικογραφιών και λήψη μηνύσεων-παραπόνων από τους πολίτες.
4)     Αδυναμία παραλαβής ποινικών κρατουμένων λόγω της πληρότητας των φυλακών με αποτέλεσμα να υπερκαλύπτονται οι θέσεις των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης λειτουργώντας ουσιαστικά ως τμήμα μεταγωγών οπότε ανακύπτουν θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
5)     Οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας έχουν πεπαλαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή, οχήματά της έχουν αποσπασθεί στον Έβρο και τα εναπομείναντα παρουσιάζουν πολλές και σοβαρές βλάβες. Έτσι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ανταπόκρισης σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ο κ. Σταμενίτης ζητά από τον Υπουργό να τον ενημερώσει αναφορικά με τις προθέσεις του Υπουργείου για την αύξηση των οργανικών θέσεων, τον τρόπο που προτίθεται το Υπουργείο να καλύψει τις ανάγκες σε Ανακριτικούς Υπαλλήλους και τέλος, την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.