Σημαντικά Νέα

Ο Δήμος Πέλλας εν όψει Δημοτικών Εκλογών 2014

kolazΠολλά ακούγονται, πολλά λέγονται και τελευταία άρχισαν και γράφονται για τις υποψηφιότητες δημάρχων και δημοτικών συμβούλων των επόμενων εκλογών στον δήμο Πέλλας. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Θα είναι υποψήφιος ο Θόδωρος Θεοδωρίδης; Θα κατεβάσει υποψήφιο η Χρυσή Αυγή;
Θα κατεβάσει υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα στηρίξει κάποιον άλλο; Θα είναι υποψήφιος τελικά ο Ευστάθιος Καστερίδης; Αυτά και πολλά άλλα θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε σήμερα.....    


Όπως δείχνουν τα πράγματα σήμερα σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του σημερινού δημάρχου, του Νικόλαου Παπανικολάου, του Ευστάθιου Καστερίδη και φυσικά ενός εκ του ΚΚΕ που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Χρήστος Σίσκος. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η διαδικασία ψηφοφορίας, δηλαδή θα ψηφίσουμε χώρια τους δημάρχους και χώρια τους δημοτικούς συμβούλους σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ή θα ψηφίσουμε κατά συνδυασμό; Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά όμως όλα συγκλίνουν ότι θα ψηφίσουμε χώρια τους δημάρχους και χώρια τους δημοτικούς συμβούλους. Αν κάνουμε μια ανάλυση πάντοτε σύμφωνα με την γνώμη μας, και πάντα με τον νόμο των πιθανοτήτων (μπορεί να πέσουμε και έξω), το τοπίο για τους υποψηφίους έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Ο σημερινός δήμαρχος όπως δείχνουν τα πράγματα σήμερα θα είναι υποψήφιος με ένα ψηφοδέλτιο πάνω από 50% ανανεωμένο, με πολλές αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων συμβούλων και συνεργατών, ο καθένας για τον δικό του λόγο.

(Αιβαζίδης Ιωάννης, Καζαντζίδης Σωκράτης, Ρουσοπούλου Κατερίνα, Κωβαίος Κωνσταντίνος, Βασιλειάδης Λάκης, Σκαπέρδας Γεώργιος και αρκετοί άλλοι που δεν θέλουν προς το παρόν να πουν το όνομα τους, ή το αφήνουν για το τέλος για να δουν πως εξελίσσεται η κατάσταση. Το γεγονός αυτό, μαζί με τη μη στήριξη (δεν θα δώσει χρίσμα, αλλά και να δώσει δεν έχει νόημα 24%) της Ν.Δ όπως δείχνουν οι εξελίξεις και την αντιπαράθεση του με άλλον λίγο και με άλλον πολύ με όλους τους βουλευτές της Ν.Δ, με όλα τα μέσα ενημέρωσης (ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος) του δήμου Πέλλας απέναντι του εκτός της Έδεσσας και τέλος με μια θητεία (2,5 έτη) στον δήμο όχι και τόσο θετική η εκλογική του νίκη δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου σίγουρη, να μην πούμε λιγότερες πιθανότητες από την προηγούμενη φορά.
Νίκος Παπανικολάου: όπως δείχνουν τα πράγματα και γι αυτόν θα είναι αρκετά δύσκολα, διότι δεν γνωρίζει εάν θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία είχε την προηγούμενη φορά. Εάν θα την έχει, έχει τις περισσότερες πιθανότητες από όλους να επανεκλεγεί δήμαρχος. Όμως θα παίξουν μεγάλο ρόλο και γι αυτόν οι αποχωρήσεις και οι αντικαταστάσεις αυτών. Θα μπορέσει να ξανακατεβάσει τόσους πολλούς υποψηφίους από τον χώρο της δεξιάς; Υπάρχει ένα πάγωμα τελευταία στις κινήσεις του και δεν γνωρίζουμε που οφείλεται. Όμως οι πληροφορίες από τους πρώην δήμους λένε ότι τους επισκέπτεται συχνά. Τα αποτελέσματα αυτών των επισκέψεων θα φανούν πολύ σύντομα στο στήσιμο του ψηφοδελτίου. Στάθης Καστερίδης: Πολύ σύντομα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του. Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί άμεσα με την αποχώρηση του από την θέση του διευθυντή του δήμου Πέλλας, διότι πληροφορίες λένε ότι για λόγους αρχής δεν θα την ανακοινώσει εάν δεν αποχωρήσει από τον δήμο Πέλλας. Εδώ και ένα χρόνο στήνει το ψηφοδέλτιο του, εάν θα μπορέσει να κάνει ένα ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα φανεί πολύ σύντομα, έχει πολλές ελπίδες και αυτός. Εδώ και αρκετό καιρό αλωνίζει όλον τον δήμο. Πληροφορίες λένε ότι έχει τη στήριξη αρκετών παραγόντων του δήμου από όλους τους πολιτικούς χώρους και πολύ εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και από τους δύο μεγάλους συνδυασμούς θα συστρατευθούν μαζί του. Θα φανεί οπότεσύντομα η δυναμική που θα έχει, και μέχρι που μπορεί να φθάσει. Χρήστος Σίσκος (ΚΚΕ). Δεν γνωρίζουμε εάν θα είναι υποψήφιος, διότι θα αποφασίσει το κόμμα ποιόν θα κατεβάσει υποψήφιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Εάν θα είναι ο κ. Σίσκος ή κάποιος άλλος νομίζουμε τα ποσοστά του ΚΚΕ είναι σταθερά και οι αποκλείσεις δεν θα είναι μεγάλες σε σχέση με αυτά που πήρε στις προηγούμενες εκλογές.
Σπουδαίο ρόλο σε όσα έχουμε αναφέρει παραπάνω θα παίξει η παρουσία της Χρυσής Αυγής, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά εάν θα κατέβει υποψήφιος και ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης. Διότι τις προηγούμενες εκλογές τις πήρε ο σημερινός δήμαρχος έχοντας τη δυναμική ότι όλη η κεντροδεξιά ήταν ενωμένη και όχι όπως σήμερα που γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι μαζί του η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.
Θα κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο τα τρία κόμματα που αναφέραμε παραπάνω; Θα στηρίξουν κάποιον υποψήφιο, και ποιος θα είναι αυτός;
Από όλα τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι δημοτικές εκλογές του 2014, δεν θα είναι εύκολες για κανέναν υποψήφιο, εάν επίσης λάβουμε και έναν άλλο παράγοντα υπόψιν!!! Τον οικονομικό. Οι αμοιβές των δημάρχων, αντιδημάρχων και των προέδρων των νομικών προσώπων μειώθηκαν αρκετά, και των δημοτικών συμβούλων οι αποζημιώσεις για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου καταργήθηκαν. Πολύ δύσκολα θα βρουν υποψηφίους για να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι δήμαρχοι, διότι αυτοί που έχουν την δουλειά τους κι έχουν ένα καλό ετήσιο εισόδημα, δεν θα θελήσουν να γίνουν σύμβουλοι και να κινδυνεύουν να τη χάσουν.
logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.