Σημαντικά Νέα

Συμφωνία για την ΚΑΠ, με 15% λιγότερες επιδοτήσεις - για "αναγκαίο κακό" κάνει λόγο η ΠΑΣΕΓΕΣ

Συμφωνία για την ΚΑΠ, με 15% λιγότερες επιδοτήσεις - για Συμφωνία επήλθε πριν από λίγο για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 στο πλαίσιο τριμερούς διαλόγου, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο paseges.gr ο προϊστάμενος του γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γιάννης Κολυβάς. Για αναγκαίο κακό κάνει λόγο η ΠΑΣΕΓΕΣ, σε μια πρώτη αντίδραση, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί πολιτικά, έπειτα από συνεδρίαση του ΔΣ της, την ερχόμενη Παρασκευή.
Η συμφωνία επήλθε έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις δυο ετών και σαράντα διαλόγων μεταξύ των θεσμικών οργάνων (μέσα σε 2 μήνες).....   


ΠΑΣΕΓΕΣ: Αναγκαίο κακό

Σε μια πρώτη αντίδραση, η ΠΑΣΕΓΕΣ χαρακτηρίζει "αναγκαίο κακό" τη συμφωνία, βάσει της οποίας προβλέπεται περικοπή στις επιδοτήσεις κοντά στο 15%, αφού μειωμένος θα είναι και ο συνολικός προϋπολογισμός της ΕΕ. Δεδομένου ότι η προεδρία τον επόμενο μήνα περνά στη Λιθουανία, η οποία προτείνει ανακατανομές επιδοτήσεων, οι οποίες θα έφερναν μεγαλύτερες περικοπές.


Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ: «η απόφαση οδηγεί σε ΚΑΠ ala carte», ενώ όπως φαίνεται η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική χάνει όλα τα χαρακτηριστικά της σημερινής ΚΑΠ, γεγονός που ενέχει κίνδυνο για τη μελλοντική της χρηματοδότηση.


Αυτή είναι μια πρώτη αντίδραση της ΠΑΣΕΓΕΣ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας θα συνεδριάσει και θα τοποθετηθεί πολιτικά επί της απόφασης, την ερχόμενη Παρασκευή.

Αύριο στις 13.30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου Γεωργίας, D. Ciolos, ενώ αυτή την ώρα ο κ. Ciolos παραβρίσκεται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου, όπου συζητούνται τα αποτέλεσματα της διαπραγμάτευσης.

Για να δείτε ζωντανά πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.