Σημαντικά Νέα

Hamza Andreas Tzortzis: Ένας Έλληνας προσήλυτος ανάμεσα στους πνευματικούς ηγέτες των εξτρεμιστών ισλαμιστών στη Μ.Βρετανία


Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της online έκδοσης του βρετανικού περιοδικού "The Week" μια νεα γενιά ακραίων ισλαμιστών ηγετών έχει κάνει την εμφάνισή της στην βρετανική ακαδημαϊκή κοινότητα μέλη της οποίας μόνο το 2012 έδωσαν πάνω από 200 διαλέξεις...  
... σε κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ομιλητές αυτοί δεν έκρυψαν τις ακραίες θέσεις τους, τον μισογυνισμό τους, την ομοφοβία τους και παρότρυναν σε jihad.
Ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη αυτών των ισλαμιστών είναι και ο Έλληνας Hamza Ανδρέας Τζωρτζής ο οποίος προσηλυτίσθηκε στο Ισλάμ. Σύμφωνα με το άρθρο ο Τζωρτζής, ο οποίος είναι πρώην μέλος της ακραίας οργάνωσης Hizb ut-Tahrir, είναι ενας γοητευτικός ακραίος ομιλητής που μέσω των ομιλιών του στα πανεπιστήμια αλλά και μέσω του καναλιού του στο Youtube, συνδρομητής του οποίου ήταν και ο Tamerlan Tsarnaev, προσπαθεί να διαδώσει τις ακραίες θέσεις του Ισλάμ. Ο ίδιος έχει δηλώσει άλλωστε ότι οι Μουσουλμάνοι απορρίπτουν την ιδέα οχι μόνο της ελευθερίας του λόγου αλλά και της ίδιας της ελευθερίας.
Ο Τζωρτής ήταν επίσης μέλος της βρετανικής ισλαμικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Green Crescent από την οποία όμως έφυγε ύστερα από την συλληψη του αρχηγού της, Faisal Mostafa, για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαγκλαντές και αφού είχαν βρεθεί όπλα σε ενα από τα σχολεία της.
Αν και ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί ο ίδιος για τρομοκρατία δεν παύει να κυρήττει την ιδέα εγκαθίδρυσης ενος ισλαμικού κράτους και δεν κρύβει την αντίθεσή του στις Δυτικές αξίες. Είναι πρώην ερευνητής στο σκληροπυρηνικό ινστιτούτο Hittin και προεδρεύει του iERA, ενος οργανισμού που φιλοξενεί απόψεις ακραίων ισλαμιστών Βρετανών.
Όπως διαβάζουμε στην σελίδα του στο Facebook ο Τζωρτής είναι γεννημένος το 1980 και χαρακτηρίζεται ως "ενας διεθνής ομιλητής για το Ισλαμ" ενω γράφει άρθρα και πραγματείες πάνω σε θέματα πολιτικής φιλοσοφίας, φιλοσοφίας και θρησκείας. Ως διανοητικός ακτιβιστής έχει λάβει μέρος σε δραστηριότητες που άπτονται της θρησκείας, της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής. Επίσης λαμβάνει μέρος πολύ συχνά σε debates και συμπόσια με κορυφαίες προσωπικότητες σχετικά με τις δυτικές και ισλαμικές αξιες, την πολιτική και τα τρέχοντα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.