Σημαντικά Νέα

Αναβάθμιση από Fitch: Σταθεροποιείται η οικονομία, μειώθηκε ο κίνδυνος εξόδου


Αναβάθμιση από Fitch: Σταθεροποιείται η οικονομία, μειώθηκε ο κίνδυνος εξόδου

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από την κατηγορίαCCC στην κατηγορία Β- (B minus) προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων Fitch, ένα ακόμη θετικό σημάδι για την πορεία της οικονομίας.
Στην αιτιολόγηση της απόφασής του, ο οίκος Fitch αναφέρει ...  
 ...την επανεξισορρόπηση της οικονομίας και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, που έχουν «μειώσει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ».
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι το «τίμημα (σσ: της σταθεροποίησης της οικονομίας) υπήρξε υψηλό σε όρους ύφεσης και αύξησης της ανεργίας και η δυνατότητα ανάκαμψης παραμένει εν αμφιβόλω.
» Ωστόσο η απομείωση του δημοσίου χρέους και η χαλάρωση του δημοσιονομικού στόχου έχουν οδηγήσει το οικονομικό κλίμα σε υψηλό τριετίας σύμφωνα τις μετρήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας».
Η προοπτική της αξιολόγησης παραμένει σταθερή, δηλώνει ο οίκος Fitch. Προβλέπει ακόμη για φέτος μικρότερη από το προβλεπόμενο ύφεση, στο 4,3%, ενώ για το 2014 πιθανολογεί ισχνή ανάκαμψη σε συμφωνία με τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.