Σημαντικά Νέα

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ"



Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα εμφανίζεται από αύριο ο Σταμάτης Γαρδέλης, ο οποίος αποφάσισε να κατακτήσει κι έναν ακόμη καλλιτεχνικό χώρο, αυτό του τραγουδιού. Ο ηθοποιός μιλάει στο parapolitika.gr για τις νέες καλλιτεχνικές ανησυχίες, «αποκαλύπτει» τον λόγο που τον οδήγησε να αναζητήσει την δημιουργία και μέσα από το τραγούδι, αλλά και την απόφασή του να καταγράψει σε ένα βιβλίο τις εμπειρίες του, οι οποίες όμως ... είναι σε εξέλιξη...

Συνέντευξη στη Στέλλα Νοβάκη

Τί είναι αυτό που σε κάνει και τραγουδιστή; Οι καλλιτεχνικές σου ανησυχίες; Η ανάγκη για δημιουργία ή ο …




Στουρνάρας;
«Οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες. Πάντα πήγαινε παράλληλα το τραγούδι με την καριέρα μου. Ο... Στουρνάρας, όμως, κρύβεται πίσω απ' όλα. Ακόμα και πίσω από αυτή την ερώτηση».

Παρά την εμπειρία σου, γιατί είσαι πολλά χρόνια στο χώρο, είδα ότι με αρκετή αμηχανία αντιμετωπίζεις τις εκδηλώσεις θαυμασμού. Την τελευταία φορά όρμησε πάνω σου μια θαυμάστρια την ώρα που τραγουδούσες. Πώς νιώθεις που ακόμα δεν μπορούν να … συγκρατηθούν;
«Με κολακεύουν τέτοιες εκδηλώσεις και πάντα τις αντιμετωπίζω με αμηχανία γιατί ποτέ δεν θα καταλάβω την σχέση ανάμεσα στην θαυμάστρια και το αντικείμενο του θαυμασμού της».

Παλιά ή τώρα είναι πιο εκδηλωτικές οι θαυμάστριες; Πώς θα αντιδρούσες αν στην πίστα είχε ορμήσει ένας … νεαρός;
«Παλιά οι θαυμάστριες ήταν αυθεντικές σήμερα είναι γνήσιες σε μια εποχή απομίμησης.
Αν τώρα στη σκηνή είχε ορμήσει ένας... νεαρός θα ξαφνιαζόμουνα περισσότερο γιατί οι νεαροί δεν είναι το ίδιο εκδηλωτικοί με τα κορίτσια της ηλικίας τους, αλλά θα το αντιμετώπιζα ψύχραιμα και θ' αντιδρούσα ανάλογα».

Δεν είναι το στυλ σου να τραγουδήσεις κάτι πιο εμπορικό και ίσως γι’ αυτό επέλεξες συγκεκριμένο ρεπερτόριο, θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου σε μια μεγάλη πίστα να τραγουδάς λαϊκά μαζί με το Νότη Σφακιανάκη ή την Πάολα;
«Διασκεδάζω πολύ με τα τραγούδια που λέω και διασκεδάζει κι ο κόσμος μαζί μου. Η ζωή έχει τέτοιες εκπλήξεις που καλό είναι να 'μαστε όλοι προετοιμασμένοι για όλα».

Σ’ αρέσουν τα μπουζούκια; Πάς; Αυτό τον καιρό πας περισσότερο σε νυχτερινά κέντρα ή στο θέατρο;
«Κατά καιρούς μ' αρέσουν πράγματα ετερόκλιτα και μπορώ να βρεθώ και στα πιο αντιφατικά μέρη. Αυτό τον καιρό έχω πέσει με τα μούτρα στις πρόβες για το ανανεωμένο πρόγραμμα στο Γυάλινο».

Ετοιμάζεις κάτι για το θέατρο;
«Κάτι συγκεκριμένο όχι. Συζητήσεις, προτάσεις και ιδέες πολλές».

Όλοι περνάμε δύσκολα αυτό τον καιρό. Ήσουν από τους ανθρώπους που βρέθηκαν από τους πρώτους στο Σύνταγμα όταν το κίνημα των αγανακτισμένων διαμαρτύρονταν. Αγανακτείς με την καθημερινότητά σου ή με την πολιτική;

«Μέχρι σ' ένα βαθμό η καθημερινότητά μας εξαρτάται από την πολιτική και με αγανακτεί που αυτός ο βαθμός δεν είναι ορατός. Οι από δω τον κάνουν να φαίνεται ότι φταις εσύ και οι από κει ότι φταίει η πολιτική. Κάπως έτσι πέρασα και από το Σύνταγμα ψάχνοντας το ισοζύγιό μου».

Πριν μερικές ημέρες στην ίδια πλατεία η Χρυσή Αυγή οργάνωσε διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες με τη γνωστή κατάληξη. Αν το ίδιο κόμμα σε καλούσε να συμμετάσχεις σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, ως καλλιτέχνης, αλλά μόνο για Έλληνες. Θα ανταποκρινόσουν;
«Δεν μπορείς να είσαι απάνθρωπα φιλάνθρωπος, αλλά δεν μπορεί να σου στερήσει και κανείς το δικαίωμα να βάλεις τις προτεραιότητές σου ως προς τη βοήθεια που θες να δώσεις. Όμως η ουσιαστική βοήθεια δεν είναι μέσο επίδειξης. Αλλά ακόμα κι απ' το τίποτα σε κάποιους μια επιδεικτική κίνηση φιλανθρωπίας μπορεί να σταθεί παράδειγμα προς μίμηση και κάποιοι πραγματικά να την έχουν ανάγκη. Είναι διασπαστικό αυτό που με ρωτάς».

Με ποιόν πολιτικό αγανακτείς περισσότερο;
«Με τους “μεταμφιεσμένους” και τους κρυφοπολιτικούς κάθε είδους».


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.