Σημαντικά Νέα

ΕΡΩΤΕΧΝΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πριν λίγες μέρες επισκεφθήκαμε τους ΄ΈΡΩΤΕΧΝΕΣ ΑΛΜΩΠΊΑΣ΄΄και παρακολουθήσαμε από κοντά την προετοιμασία του θεατρικού έργου που ετοιμάζουν. 
Οι δύο συγγραφείς του έργου ΄΄ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΡΕΛΑΣ΄΄, η Ελένη Παλατσίδου και η Φρόσω Τσιμεντερίδου, είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας ξεναγήσουν στο χώρο του θεάτρου και να μας φυγαδεύσουν στο σενάριο του θεατρικού έργου που μας ετοίμασαν. 
Στη διάρκεια αυτής της φιλικής συζήτησης είχαμε την ευκαιρία να ξεκλέψουμε μία σύντομη συνέντευξη και να σας δώσουμε ένα δείγμα για την ευχάριστη έκπληξη που μας ετοιμάζουν.

 φώτο από την προετοιμασία

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σας οδήγησε στη συγγραφή του θεατρικού έργου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:   Ελένη – Η συγγραφή ξεκίνησε σαν πείραμα, σαν μία προσπάθεια έκφρασης και όχι με σκοπό να φθάσει οπωσδήποτε στη σκηνή ενός θεάτρου. Στην πορεία όμως η στήριξη και η αγάπη των παιδιών της ομάδας, ήταν καταλυτική.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πραγματεύεται το σενάριο του έργου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:   Φρόσω – πρόκειται για μία ιστορία με πολλά κωμικοτραγικά στοιχεία και φοβερές ανατροπές. Το σενάριο πραγματεύεται τη δύναμη και την αδυναμία του ανθρώπου.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι το κοινό της Αλμωπίας είναι αρκετά έτοιμο για να δεχτεί κάτι εντελώς νέο στο χώρο της τέχνης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:   Ελένη – Θεωρούμε ότι στο χώρο της τέχνης δεν υπάρχει νέο και παλιό. Υπάρχουν απλά άνθρωποι που εκφράζονται, δημιουργούν και αναδημιουργούν. Εμείς εκφραστήκαμε γράφοντας και δε διστάζουμε να εκτεθούμε στο κοινό της Αλμωπίας . Είμαστε έτοιμες να δεχτούμε την κριτική σας όποια κι αν είναι αυτή.



ΕΡΩΤΗΣΗ:  Ποια είναι η γνώμη σας για την πορεία των πολιτιστικών τα τελευταία χρόνια στην Αλμωπία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Φρόσω – Πολιτισμός σημαίνει δημιουργία και ομαδικότητα. Και ευτυχώς για την Αλμωπία τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν διάφορες ομάδες που προσφέρουν  στα πολιτιστικά του τόπου μας. 



ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα προτείνατε σε όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με το θέατρο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:   Ελένη – Ο καθένας από εμάς μπορεί να ασχοληθεί με το θέατρο, γιατί την υποκριτική τέχνη την κουβαλάμε μέσα μας. Αυτός που θέλει να ασχοληθεί πρέπει να έχει διαθέσιμο χρόνο, πνεύμα ομαδικότητας, και ενδιαφέρον γι ΄αυτό που κάνει. Να το επιλέξει από αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά.

         - Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.