Σημαντικά Νέα

TO EIΔAME KI AYTO : O αμερικανικός Στρατός θα προμηθευτεί 30 ρωσικά ελικόπτερα Mi-17



Σύμφωνα με το RIA Novosti, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, πως μελετά να παραμερίσει απαγόρευση του Κογκρέσου και να αγοράσει 30 ελικόπτερα από τη ρωσική κρατική εταιρεία “Rosoboronexport”, παρά τις αντιρρήσεις αμερικάνων γερουσιαστών οι οποίοι ισχυρίζονται πως η ρωσική εταιρεία εξοπλίζει με όπλα το καθεστώς της Συρίας.
Σύμφωνα με έκθεση της 1ης Απριλίου του ερευνητικού τμήματος του Κογκρέσου, Government Accountability Office (GAO), από το 2005, οι ΗΠΑ, έχουν αγοράσει περίπου 50 μεταφορικά ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής Mi-17 για να βοηθήσουν την οικοδόμηση της αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Τώρα οι ΗΠΑ μελετούν την αγορά 30 επιπλέον, σε μία αγορά με πιθανή τιμή περισσότερο από 500 εκατομμύρια δολάρια, για τα συνολικά 80 ελικόπτερα.
Το ελικόπτερο έχει σχεδιαστεί στην πρώην Σοβιετική Ένωση για πτήσεις μεγάλου υψομέτρου στο Αφγανιστάν. Η κατασκευάστρια εταιρεία Russian Helicopters, με έδρα τη Μόσχα, κατασκευάζει στρατιωτικές και πολιτικές εκδόσεις του ελικοπτέρου. Η κρατική εταιρεία εξαγωγών αμυντικού υλικού Rosoboronexpor με έδρα τη Μόσχα εξαγάγει σε όλο το κόσμο τις στρατιωτικές εκδόσεις του ελικοπτέρου.
Σύμφωνα με έκθεση του GAO που εξεδόθη αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν αξιολόγησε εναλλακτικά μέσα για την αγορά ελικοπτέρων Mi-17 μετά την εξακρίβωση πως η Ρωσία θα πωλούσε τα ελικόπτερα τις ΗΠΑ μόνο μέσω της Rosoboronexport.     πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.