Σημαντικά Νέα

Επιστολή του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Τζαβάρα, με την οποία ζητά την επίσπευση της έναρξης των εργασιών για την αποκατάσταση του Βυζαντινού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Αρχοντικό.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ. 

Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή και στον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα, ο Βουλευτής Πέλλας απέστειλε επιστολή προς τον ίδιο, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη επίσπευσης της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης και της άμεσης στέγασης του χώρου ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω καταστροφή του μνημείου. 

Ο κ. Σταμενίτης τονίζει στην επιστολή του ότι, ο χρόνος για τη διάσωση τέτοιου είδους μνημείων, όπως ο Βυζαντινός Ναός του Αγίου Αθανασίου στο Αρχοντικό, είναι καταλυτικός παράγοντας και οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία. 

Σημειώνει μάλιστα ότι, η εθελοντική προσπάθεια που γίνεται όλο αυτό το διάστημα από το ενοριακό Συμβούλιο και τους κατοίκους του χωριού έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάσωση του μνημείου και τη δυνατότητα εκπόνησης της μελέτης αποκατάστασης. 

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να μεριμνήσει για την άμεση έκδοση της απόφασης από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου, η οποία εκκρεμεί ώστε να υπάρξει  θετική έκβαση του ζητήματος και έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.