Σημαντικά Νέα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ...!



Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα κατά του Ισραήλ για την επίθεση στο τουρκικό πλοίο “Μαβί Μαρμαρά” το 2010 εμφανίστηκαν οι Τούρκοι ακτιβιστές που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή με προορισμό τη Γάζα παρά την πρόσφατη συγγνώμη που ζήτησε το Ισραήλ από την Τουρκία δια στόματος Μπέντζαμιν Νετανιάχου και την πρότασή του για την καταβολή αποζημίωσης.

"Δεν θα συζητήσουμε για ενδεχόμενες αποζημιώσεις, ούτε θα εγκαταλείψουμε την δίκη όσο δεν αίρεται ο αποκλεισμός της Γάζας", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μουσά Κογκάς, ένας από τους ακτιβιστές που επέβαιναν στο Μαβί Μαρμαρά κατά την ισραηλινή επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών.

"Η συγγνώμη έχει μια διπλωματική σημασία, αλλά για μας δεν αλλάζει τίποτε (...) όμως είναι σημαντικό να ακούμε το Ισραήλ να απολογείται για τα εγκλήματά του", σημείωσε από την πλευρά του ο Αχμέτ Βαρόλ, αρθρογράφος της εφημερίδας Akit, ο οποίος, επίσης, βρισκόταν στο Μαβί Μαρμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε τον Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη με τον εισαγγελέα να ζητά την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης κατά των τεσσάρων πρώην ανώτατων αξιωματικών του ισραηλινού στρατού που κατηγορήθηκαν για δυσανάλογη χρήση βίας κατά των Τούρκων ακτιβιστών.

Οι δύο επόμενες ακροαματικές διαδικασίες στην δίκη αυτή έχουν οριστεί για τις 20 και τις 21 Μαΐου. Σχεδόν 500 μάρτυρες, εκ των οποίων περίπου πενήντα ξένοι, έχουν ζητήσει να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου. protthema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.