Σημαντικά Νέα

Ο ΧΥΤΑ έφερε ένταση και διαξιφισμούς


almopia-diaksifismoi
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας για τον μήνα Μάρτιο, το πρώτο θέμα που αφορούσε την Ειδική πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης σχετική με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και την αναζήτηση τυχόν ευθυνών, έφερε ένταση και διαξιφισμούς.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης εξέφρασε την άποψη ότι οι προτάσεις του δεν ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφήνοντας αιχμές και προς τον πρόεδρο του ΔΣ και έκανε λόγο για «απαξίωση» προς το πρόσωπό του. Υποστήριξε μάλιστα ότι «εδώ και 3 μήνες που σας έχω κάνει αίτηση για συγκεκριμένο θέμα δεν έχει έρθει στο Δ.Σ.», ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμό ακόμα κι αν δεν τον θέλουν (είτε είναι από τη συμπολίτευση είτε από την αντιπολίτευση).

Για τον ΧΥΤΑ, ο κ. Κλεισούρης είπε πως αυτή τη στιγμή οι μετρήσεις είναι καλές, όμως συνεχώς υπάρχει κίνδυνος σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος και κατ επέκταση υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή, αν συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Πέτρος Ζέρζης μιλώντας στη Χριστίνα Παπαδοπούλου, είπε ότι:
«Πράγματι οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά μεταξύ εμού και του Συμπαραστάτη του Δημότη και αυτό αφορούσε στο ζήτημα των διακριτών ρόλων και αυτό έθεσα εγώ μετ΄επιτάσεως, γιατί κατ' επανάληψη έχω τονίσει μέσα στο ΔΣ ότι έχω την αίσθηση ότι από την πλευρά του κ. Κλεισούρη, πέρα από την όποια κριτική που του έχω κάνει κατά καιρούς, διακρίνω μία πρόθεση, ουσιαστικά να ασκήσει διοίκηση και να υποκαταστήσει το ΔΣ, όργανο το οποίο είναι εκλεγμένο από τους πολίτες για αυτόν ακριβώς το λόγο. Και ζήτησα για άλλη μία φορά, να ξεκαθαρίσουμε ποιος διοικεί και ποιος έχει την ευθύνη. Πάνω σ' αυτό δημιουργήθηκε η ένταση και εγώ εμμένω στην άποψη μου, ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη διεκδικεί και τη μοναδική αλήθεια-έχουμε και αυτή την ιδιαιτερότητα- ο οποίος θεωρεί ότι είναι και ο μοναδικός εκφραστής της διαφάνειας και τι σημαίνει αυτό; Ότι όλοι οι υπόλοιποι εκεί μέσα υπηρετούν την αδιαφάνεια; Εκφράζονται περίεργες απόψεις, τις οποίες καυτηριάζω κάθε φορά και θα συνεχίσω να το κάνω. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με προσωπικά, αλλά με την περίεργη πρακτική που ακολουθεί. Πολιτική κάνουμε. Επικαλείται συνεχώς νομολογίες, αλλά αυτό δεν είναι θέσφατο, πάνω απ' όλα είναι ο νόμος, τον οποίο κατά τη διάρκεια του θέματος ερμήνευσε και ο Πρόεδρος του ΔΣ. Επί της ουσίας, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κει πρέπει να μείνουμε. Ο ΧΥΤΑ με στοιχεία, που προσκόμισα στο προεδρείο έχει ένα κενό εξουσίας και διοίκησης τους τελευταίους 18 μήνες. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου έχει συνεδριάσει τους τελευταίους 18-20 μήνες, δύο-τρεις φορές, αν είναι δυνατόν, όταν ακόμη και εκ του κανονισμού θα έπρεπε να συνεδριάζει έστω μία φορά το μήνα. Αυτή τη στιγμή, υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή, μέσα από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το έργο κατασκευής νέου κυττάρου και τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού. 

Ένα πολύ μεγάλο έργο, στον ήδη υφιστάμενο ΧΥΤΑ και βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία της επιλογής του αναδόχου. Όταν λοιπόν, έχουμε από τη μία μπροστά μας, να υλοποιήσουμε ένα τεράστιο έργο για το ποίο κοπιάσαμε πολύ για να το εντάξουμε και από την άλλη, την εύλογη ανησυχία των πολιτών, για το πώς λειτουργεί σήμερα ο ΧΥΤΑ, αν αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα, περιβαλλοντική, ή όχι για την ευρύτερη περιοχή. Όταν έχουμε αυτά τα σημαντικά ζητήματα, τι συμβαίνει; Παραίτηση του προέδρου του Συνδέσμου, λίγες μέρες πριν και μια αδιαφορία που φαίνεται όταν δε γίνονται συνεδριάσεις.

Στα άλλα θέματα, προ ημερησίας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θηριόπετρας, Γιάννης Ουργαντζόγλου που παραβρέθηκε στο ΔΣ δεν άντεξε και ξέσπασε σε φωνές, για τα προβλήματα της καθημερινότητας που έχουν ''πνίξει'' το χωριό του.
Όπως είπε «δεν έχουμε ούτε λάμπες... πληρώνω έξοδα του χωριού από την τσέπη μου». Ο κ. Νικολαϊδης του σύστησε να ηρεμήσει, όμως έξαλλος ο κ. Ουργαντζόγλου τους χαρακτήρισε όλους «πολιτικά ανίκανους»...

...Στο πρόβλημα που σημειώθηκε με τη λάσπη στο νερό που έτρεχε στις βρύσες των δημοτών πριν λίγες μέρες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νίκος Παρούτογλου, ζητώντας συγνώμη- αν και δεν είδαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση, όπως θα έπρεπε για να γνωρίζουν οι πολίτες αν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους- και τόνισε ότι όποιος εξακολουθεί να έχει πρόβλημα να απευθυνθεί στην Επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.