Σημαντικά Νέα

ΤΟ 'ΠΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, Π.Σκουρλέτης: «Οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή»


Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Πάνος Σκουρλέτης εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, εκτιμώντας ότι οι κάλπες μπορούν να στηθούν «ανά πάσα στιγμή», αφού το θέμα δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση, ούτε από την Κουμουνδούρου, αλλά «από τις εξελίξεις στην Ευρώπη, από τις κοινωνικές αντιστάσεις αλλά και από έναν ενδεχόμενο εκτροχιασμό που μπορεί να προέλθει εκ των πραγμάτων λόγω της καθολικής αποτυχίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής».

  Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Νετ και σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι αυτός ο ισχυρισμός δεν «ανταποκρίνεται σε μια πραγματική εικόνα της οικονομίας».
  Και επισήμανε ότι «εδώ το πλεόνασμα είναι καθαρά ένα λογιστικό μέγεθος το οποίο έχει προκύψει από τη στάση πληρωμών ουσιαστικά που έχει υιοθετήσει ως πρακτική η κυβέρνηση, από το τσεκούρωμα των οποιωνδήποτε επενδυτικών δαπανών και από την καθυστέρηση επιστροφής του ΦΠΑ. Νομίζω ότι αυτό, όσο και να το τραβήξουν, κάποια στιγμή θα καταρρεύσει και θα φανεί η πραγματική εικόνα της οικονομίας».

  Πρόσδεσε δε ότι «βλέπω αδιέξοδο, γιατί οι πραγματικοί, οι ουσιαστικοί δείκτες της οικονομίας δεν μπορούν να μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Εννοώ την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, τα λουκέτα, τους δείκτες της ανεργίας, τις νέες επενδύσεις που δεν υπάρχουν».

  Αναφερόμενος στην επίσκεψη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Πορτογαλία τόνισε ότι έχει σκοπό να αναδείξει τη δυνατότητα δημιουργίας στον ευρωπαϊκό Νότο ενός μετώπου εναντίον των ισχυρών χωρών του Βορρά και της λιτότητας.


  Ερωτηθείς για την απουσία έντονων κοινωνικών αντιδράσεων στην Ελλάδα, παρά τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται, ο κ. Σκουρλέτης, έδωσε την εξής εξήγηση: «Ενώ έχουμε μια κοινωνία η οποία δεν πιστεύει στο δρόμο που έχει επιλεγεί, δεν εμπνέεται απ΄ αυτόν, δεν βλέπει ένα φως στο βάθος του τούνελ, την ίδια στιγμή αυτή η απογοήτευση δεν μεταφράζεται σε μια ενεργή αντίσταση και αντίδραση. Νομίζω ότι έγκειται περισσότερο σε μια μαζική, συλλογική κατάθλιψη και κυρίως όμως στον φόβο. Ο φόβος είναι αυτός πάνω στον οποίο βασίζεται η κυβέρνηση, τον τροφοδοτεί, τον καλλιεργεί, έτσι ώστε όχι να κερδίζει η ίδια, αλλά ουσιαστικά να αδρανοποιεί τις κοινωνικές αντιστάσεις».

  Στην τοποθέτηση του δημοσιογράφου ότι το κόμμα του δεν φαίνεται να μπορεί καρπωθεί την κοινωνική δυσαρέσκεια, σημείωσε: «Ασφαλώς είναι ένα ζητούμενο, το οποίο μας προβληματίζει. Εκτιμώ όμως ότι μόλις υπάρξει ένας ορατός στόχος που θα σηματοδοτεί την ανατροπή αυτής της κατάστασης, που για μας είναι οι εκλογές, θεωρώ τότε ότι θα δημιουργηθεί μια τέτοια δυναμική γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ανατρέπει πλήρως αυτή τη φαινομενική στασιμότητα που επικρατεί στα πράγματα».
 
  Τότε, πρόσθεσε καταλήγοντας ο κ. Σκουρλέτης, «όλο αυτό το κομμάτι του κόσμου που αρνείται να εκφραστεί στις δημοσκοπήσεις, που δεν λέει την προτίμησή του, αλλά είναι αντιληπτό, όμως, ότι δεν συναινεί στη μνημονιακή πολιτική, θα μπει μπροστά σ΄ ένα πραγματικό δίλημμα. Και τότε νομίζω θα δώσει μια ευκαιρία στην ελπίδα, στη δυνατότητα να υπάρξει ένας εναλλακτικός δρόμος».
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.