Σημαντικά Νέα

"Το νερό είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτουμε"



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 24 Απριλίου οι εργασίες της Ημερίδας για την διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας που αναφέρεται στην λεκάνη Απορροής του Ποταμού Αλιάκμονα και την Υπολεκάνη της Περιφερειακής Τάφρου 66. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, καθώς επίσης και ο πρώην βουλευτής Πέλλας και νυν Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης. 

Η εκπόνηση των Σχεδίων Διαχείρισης για τις 14 υδρολογικές λεκάνες της χώρας μας πραγματοποιείται σε εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας 2000/60 για την προστασία και διαχείριση των υδατικών πόρων. 

Η Οδηγία δίνει έμφαση στην διαχείριση σε επίπεδο λεκανών απορροής, στην αξιολόγηση της οικολογικής κατάστασης των υδάτων με συγκεκριμένους δείκτες, στη διασυνοριακή συνεργασία και στην ενημέρωση και διαβούλευση με την κοινωνία. Στόχος της Οδηγίας είναι η δημιουργία μίας αρμονικής σχέσης μεταξύ των υδατικών πόρων, της ζήτησης και κατανάλωσης του νερού από την ανθρώπινη κοινωνία και του περιβάλλοντος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.