Σημαντικά Νέα

Δράσεις συμβουλευτικής & επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο


hmerida

Το 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας με Διευθυντή τον κ. Πέτρο Χάλη , τον Σύλλογο Διδασκόντων και την Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής –Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , διοργάνωσε και υλοποίησε στα πλαίσια της Συμβουλευτικής & του Επαγγελματικού Προσανατολισμού
που εφαρμόζεται στη Γ΄ τάξη του σχολείου ως Σχολική και Κοινωνική Ζωή –το 2ο Γυμνάσιο είναι Πιλοτικό σχολείο - την Πέμπτη 25 Απριλίου Ημερίδα με τίτλο «Ημέρα Επαγγελμάτων».

Οι «Ημέρες Επαγγελμάτων» καθώς επίσης και οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» βασίζονται σε Υπουργικές Αποφάσεις και σκοπό έχουν να υποστηρίξουν τους μαθητές στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους . Για το λόγο αυτό και μετά από επιθυμία των μαθητών –δίδεται λίστα με επαγγελματίες στους μαθητές της Γ΄ τάξης - προσκαλούνται επαγγελματίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 
Οι επαγγελματίες παρουσιάζουν στους μαθητές την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία, τις συνθήκες εργασίας , τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και συζητούν με τους μαθητές που καλούνται να αποφασίσουν για τον τύπο σχολείου που πρόκειται να ακολουθήσουν μετά το Γυμνάσιο και τις εκπαιδευτικές τους επιλογές . Όπου πραγματοποιείται λειτουργεί θετικά στην εφαρμογή των στόχων του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής διαδικασίας.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι στο σχολείο υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους δύο Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Σταδιοδρομίας που στόχο έχουν να υποστηρίξουν τους μαθητές στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές. Στα πλαίσια , λοιπόν, του Προγράμματός «Πράσινα Επαγγέλματα με συντονιστές τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο και Κώστα Μαλουμίδη πραγματοποιήθηκε εξαιρετική εισήγηση για τα Πράσινα Επαγγέλματα από τον κ. Λάμπρο Ατμακίδη Πολιτικό Μηχανικό Msc στα Υδραυλικά Έργα & Περιβάλλον που δραστηριοποιείται στη πόλη της Σκύδρας. 
Στα πλαίσια επίσης του Προγράμματος «Ατυχήματα- Αντιμετώπιση –Ορθοπεδική» με συντονιστή τον κ. Γιώργο Μπέκτση οι μαθητές του συμμετέχουν στην υλοποίηση του Προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τον Ορθοπεδικό κ. Βασίλη Ρωσικόπουλο Γιατρό –Ορθοπεδικό που δραστηριοποιείται στην πόλη της Έδεσσας.

Εκ μέρους του Διευθυντή του σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων αξίζει να ευχαριστήσουμε δημόσια τους προσκεκλημένους επαγγελματίες που άμεσα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, άφησαν τις υποχρεώσεις τους και αφιλοκερδώς υποστήριξαν την εκδήλωση. Συγκεκριμένα τους : κ. Μάκη Κωνσταντινίδη Δημοσιογράφο , κ. Λάζαρο Τσορμπατζόγλου Εκπαιδευτικό Μηχανολόγο –Μηχανικό κ. Λάζαρο Σιάντση Ψυχολόγο , κ. Σοφία Συρομάχου Ψυχολόγο για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των στόχων της εκδήλωσης καθώς επίσης τον κ. Λάμπρο Ατμακίδη και κ. Βασίλη Ρωσικόπουλο για την άμεση , επίσης, ανταπόκριση στην πρόσκληση και για την ενημέρωση και υποστήριξη των μαθητών που συμμετέχουν στα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας αντίστοιχα.

Για το 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας τον Διευθυντή κ. Π. Χάλη και το Σύλλογο Διδασκόντων

Η Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής 
–Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΚΕ.ΣΥ.Π 
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Μελίνα Αλμπάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.