Σημαντικά Νέα

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και λαχανικά



Είναι μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή και ένα ιδανικό ορεκτικό. Η συνταγή θυμίζει τα κλασικά γεμιστά, που μπορεί να γίνει το χειμώνα. Καλή επιτυχία. 
Προετοιμασία 10΄
Μαγείρεμα περίπου 35΄
Υλικά
  • 12 πιπεριές Φλωρίνης
  • 250  γρ. “Ελαιόλαδο Αλτις Παραδοσιακό”
  • 200 γρ. Ρύζι γλασσέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του μέρος )
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Οδηγίες Μαγειρέματος
Πλύνετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε εσωτερικά από τους σπόρους και κρατάτε το καπάκι τους μαζί με λίγο από το κοτσάνι τους .
Σε ένα μέτριο σκεύος ρίξτε το “Ελαιόλαδο Αλτις Παραδοσιακό” μαζί με το ρύζι, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το πράσο, τα καρότα και τις τριμμένες τομάτες και συμπληρώστε με 1 ½ ποτήρι με νερό χλιαρό
Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν και να μαλακώσει το ρύζι.
Γεμίστε τις πιπεριές με το ρύζι και τα λαχανικά 
Διαλύστε τον σπιτικό ζωμό σε 500ml καυτού νερού μαζί με μία και μισή κουταλιά της σούπας “Ελαιόλαδο Αλτις Παραδοσιακό” Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ταψί πλαγιαστές και περιχύστε με το ζωμό .
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C για 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.