Σημαντικά Νέα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 45.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ»


Ενημέρωση για πρόγραμμα που αφορά άνεργους έως 29 ετών από το ΚΕΚ Φοροτεχνικός Γιαννιτσών


Σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα
«Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» που αναμένεται να προκηρυχθεί, από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ ΕΚΤ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προβλέπονται παρεμβάσεις με οφέλη τόσο για τους νέους ανέργους όσο και τις επιχειρήσεις:
Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διάρκειας 500 ωρών (5 μήνες)
Υπηρεσίες υποστήριξης κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης
Κάλυψη εργοδοτικών εισφορών για ένα έτος, για τις επιχειρήσεις που θα μετατρέψουν την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
Αξιοποίηση καταρτισμένου εργατικού δυναμικού εντελώς δωρεάν μέσω της επιδοτούμενης πεντάμηνης πρακτικής άσκησης. Ο αριθμός των ανέργων που θα μπορεί κάποια εταιρεία να απασχολήσει για πρακτική άσκηση θα είναι συνάρτηση του προσωπικού της. Για επιχειρήσεις που έχουν 0-3 άτομα απασχολούμενους στην επιχείρησή τους, μπορούν να προσφέρουν 1 θέση πρακτικής άσκησης, ενώ επιχειρήσεις με 4 και πάνω απασχολούμενους μπορούν να προσφέρουν αριθμό θέσεων πρακτικής μέχρι το 30% των απασχολούμενών της.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ
Απόκτηση εξειδικευμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων μέσω επιδοτούμενης θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών με 5 €/ώρα (σύνολο 400€)
Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω αμειβόμενης πεντάμηνης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα για τους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ με 460€/μήνα ενώ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας & μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 400€/μήνα. ΔΗΛΑΔΗ: ΣΥΝΟΛΙΚΑ έως 2700€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για τους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ και έως 2400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας & μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
Το ΚΕΚ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης που θα ενταχθούν στην παραπάνω δράση ΠΡΕΠΕΙ να συνεργαστεί με επιχειρήσεις στα εξής:
Στη φάση υποβολής και προετοιμασίας των προγραμμάτων, να σχεδιάσουμε από κοινού τα προγράμματα/αντικείμενα κατάρτισης που θα παρέχουν εξειδικευμένες δεξιότητες σε ειδικότητες συναφή με τη δραστηριότητα και τις λειτουργίες της επιχείρησής σας.
Στη φάση ένταξης των δικαιούχων voucher – καταρτιζόμενων σε θέσεις πρακτικής άσκησης, να επιλέξετε τους καταρτιζόμενους που θα εκτελέσουν πρακτική άσκηση για 5 μήνες στους χώρους της επιχείρησής σας και μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής κατάρτισης στις δομές του ΚΕΚ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ:
Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 29 ετών»
i) Να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικός ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
(ii) Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1984 και έπειτα
(iii) Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ό όχι.
iv) Δικαίωμα συμμέτοχος, επίσης, έχουν και όσοι πληρούν τα κριτήρια (i) και (ii) παραπάνω και οι οποίοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Ενώσεις.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: 1. Έτος κτήσης του πτυχίου. 2. Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2012) 3. Βαθμός πτυχίου 4. Ύπαρξη μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών 5. Ύπαρξη πιστοποιητικού καλής γνώσης ξένης γλώσσας
Β. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών»
i)Να έχουν γεννηθεί από το 1.1.1984 μέχρι και 31.12.1995
ii) Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ό όχι.
iii)Κάθε ενδιαφερόμενος ανεξάρτητα σε ποια ομάδα ωφελουμένων ανήκει, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ : 1. Ηλικία υποψηφίου. 2. Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας. 3. Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2012).
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ:
Κάθε ενδιαφερόμενος για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων και να συμμετέχει
στην παρούσα δράση πρέπει:
Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, τη φόρμα «Αίτηση συμμέτοχης». Εφιστάται η προσοχή των ανέργων στη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της Αίτησης συμμετοχής. Σημειώνεται ότι η «Αίτηση συμμέτοχής» υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης.
Να διαφυλάξει το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησης του, το οποίο αναγράφει
τον « Κ ω δ ι κ ό Α ρ ι θ μ ό Υ π ο β ο λ ή ς Α ί τ η Σ η ς Σ υ μ μ ε τ ο χ ή ς » (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της. Ο κωδικός ΚΑΥΑΣ είναι μοναδικός για κάθε αίτηση συμμετοχής, χορηγείται αυτόματα από το οικείο μηχανογραφικό σύστημα με την υποβολή της, αποτελεί το αποδεικτικό υποβολής της και χρησιμοποιείται αντί για το ονοματεπώνυμο του αιτούντος σε όλα τα έγγραφα (Μητρώα, πίνακες κ.α.) που δημοσιεύονται στο πλαίσιο της παρούσας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 23820 83443 και 6937763042

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.