Σημαντικά Νέα

Κατ'αρχήν συμφωνία Κύπρου με Eurogroup - Διαψεύδονται οι χρεοκοπίες


ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ


Δέχεται κατ'αρχήν την πρόταση της Κύπρου  το Eurogroup και δηλώνει έτοιμο να συναινέσει, σε ανακοίνωσή του στα μέτρα της κυπριακής κυβέρνησης χωρίς να χρειαστεί δήμευση καταθέσεων 10% έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης. Συγκεκριμένα προτίθεται, «να συζητήσει με τη Λευκωσία μια νέα πρόταση, την οποία αναμένει από τις κυπριακές αρχές το συντομότερο δυνατό».
«Το Eurogroup ακολούθως, στη βάση της ανάλυσης της τρόικας που πρέπει να γίνει, είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα προσαρμογής, σεβόμενο παράλληλα τις παραμέτρους που καθορίστηκαν νωρίτερα από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών».
«Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν να νομοθετούν τα στοιχεία μιας τέτοιας συμφωνίας», προστίθεται. 
Επιπλέον, το Eurogroup «επαναβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.
Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει ενώπιον της Ευρωβουλής πως η Κύπρος δημιουργεί «συστημικό κίνδυνο».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Eurogroup:
"Το Eurogroup πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη για να προβεί σε απολογισμό των εξελίξεων στην Κύπρο. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές ένα σχέδιο νέας πρότασης, περιμένει από τις κυπριακές αρχές να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατό.
To Eurogroup στη συνέχεια, με βάση την ανάλυση της Τρόικας που πρέπει να ετοιμαστεί, είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, με παράλληλο σεβασμό των παραμέτρων που έχουν οριστεί από το προηγούμενο Eurogroup.
Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι αρχές της Κύπρου θα πρέπει να αρχίσουν νομοθετούν τα στοιχεία μιας τέτοιας συμφωνίας.
Το Eurogroup επιβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες και είναι  έτοιμα για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.