Σημαντικά Νέα

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ




Περιοδεία στις περιοχές του Δήμου Πέλλας,  που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Ελληνικής Υφαντουργίας αλλά και ολόκληρη τη γύρω περιοχή των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων και ενημερώθηκε για το εύρος των ζημιών. Ο κ. Σταμενίτης επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Καλογιάννη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδα, ώστε μετά από κατάθεση αιτήματος από  την Αντιπεριφέρεια, να εξετάσουν το ενδεχόμενο έκδοσης Κ.Υ.Α. (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) με σκοπό να δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις στους πληγέντες.

Στη συνέχεια ο κ. Σταμενίτης κατευθύνθηκε στη Δημοτική Ενότητα της Κρύας Βρύσης, οπού τον περίμεναν οι τοπικοί παραγωγοί και τον ξενάγησαν στα πλημμυρισμένα αγροκτήματα. Ο κ. Σταμενίτης διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και αναγνώρισε την αναγκαιότητα για άμεση παρέμβαση της πολιτείας, ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν. 

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τους παραγωγούς, ότι είχε άμεση επικοινωνία τόσο με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, όσο και με τις  ηγεσίες των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, για να δοθεί ταχύτατη λύση στο θέμα της πρόσληψης εποχικού προσωπικού ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εκτιμήσεις των ζημιών και να μην παρατηρηθεί καθυστέρηση στη διαδικασία. Επιπλέον, ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι, έχει καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών,  με την οποία ζητά να εξαιρεθούν οι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας ΓΟΕΒ από το σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ, προκειμένου οι εν λόγω οργανισμοί να στελεχωθούν με τα απαραίτητο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.