Σημαντικά Νέα

«Ξεκινά η εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου Ποταμού»


  tzmtzis  Μέσα στον Μάρτιο θα υπογραφεί η σύμβαση με την Ανάδοχο Εταιρεία, δηλαδή τη σύμπραξη των εταιρειών «Ρόϊκος – Υδροδομική», η οποία έχει αναλάβει το έργο εκπόνησης της Μελέτης για την κατασκευή του Φράγματος του Αλμωπαίου ποταμού. Η ανάδοχος εταιρεία έδωσε έκπτωση 50%.

Μετά την διαδικασία δημοπράτησης της μελέτης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρης υπέγραψε την Παρασκευή τις εγκριτικές αποφάσεις του διαγωνισμού, και πλέον η Ανάδοχος Εταιρεία θα υπογράψει τη σχετική σύμβαση.
Έτσι το «θρίλερ» των αναβολών και του παγώματος των διαδικασιών για τη δημοπράτηση της μελέτης του Φράγματος, έφθασε αισίως πλέον στο τέλος του.
Να σημειωθεί ότι τα χρήματα 3.440.000 Ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι διαδικασίες της δημοπρασίας για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης «πάγωσαν» από την τότε Υπουργό κ. Μπατζελή.
Ο κ. Τζαμτζής μετά από τις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε: « Από το 1992 ως Δήμαρχος Σκύδρας με έγγραφα προς τα αρμόδια Υπουργεία και τη ΔΕΗ ο Δήμος Σκύδρας ζητούσε να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής Φράγματος στη Καλή – Προφήτη Ηλία.
Όλα τα χρόνια που ήμουν Βουλευτής από το 2000-2009 αγωνίσθηκα με παρεμβάσεις στη Βουλή, ερωτήσεις αλλά και πάμπολλες προσωπικές παρεμβάσεις στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τους Ειδικούς Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκπονηθεί η μελέτη, για να είναι έτοιμο το έργο ώστε να μπορέσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα.
Το πάγωμα των διαδικασιών δημοπράτησης της μελέτης από την κ. Μπατζελή στοίχησε πολύ ακριβά στην πορεία υλοποίησης του έργου αυτού.
Ενώ η μελέτη θα ήταν έτοιμη αν προχωρούσε ομαλά η διαδικασία, η εκπόνηση της μελέτης θα ξεκινήσει δυστυχώς τώρα, τον Μάρτιο του 2013.
«Όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.