Σημαντικά Νέα

Μεγάλη συγκέντρωση πολιτών έξω από την κυπριακή Βουλή


Η φωτογραφία είναι της δημοσιογράφου Tesa Arcilla από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter
Την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και οι πολιτικοί της χώρας, έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις ετοιμάζονται για την κρίσιμη ψηφοφορία, πλήθος κόσμου, και σήμερα, βρίσκεται από νωρίς έξω από την κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. 
Οι συγκεντρωμένοι με διάφορους τρόπους εκφράζουν τη βαθιά τους αγανάκτηση για τις προτάσεις της Ευρώπης, αλλά και την ασφυκτική πίεση που ασκείται στη Μεγαλόνησο από τους ευρωπαίους εταίρους.
Εκατοντάδες πολίτες, κυρίως εργαζόμενοι στη Λαϊκή Τράπεζα, διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις στην οικονομία, κρατούν πανό με συνθήματα κατά του μνημονίου και της απόφασης για αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ φωνάζουν συνθήματα και εναντίον του Διοικητή της ΚΤ, όπως «Δημητριάδη παραιτήσου, εσύ και οι σύμβουλοί σου». Αργότερα, μάλιστα, κάποιοι έβαλαν φωτιά σε σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι επικράτησε ένταση όταν οι πολίτες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο.
Έξω από την Βουλή βρέθηκε νωρίτερα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζουπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) Λοϊζος Χατζηκωστής ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί οι εργαζόμενοι στις τράπεζες να μείνουν έξω από το κοινοβούλιο για πολλές μέρες και ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Ο κ. Χατζηκωστής είπε ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα συνταξιοδοτικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων.
«Δούλευαν μια ζωή αποταμιεύοντας και δεν έχει κανένας δικαίωμα να τα υφαρπάσει και να τα χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε άλλο σκοπό». Τόνισε ότι το πρόβλημα, παρ’ όλο που δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμα, το έχουν και όλοι οι καταθέτες που έχουν πάνω από 100.000 ευρώ στη Λαϊκή.
Σε παρατήρηση ότι μεταξύ των διαμαρτυρομένων φέρονται να βρίσκονται και καταθέτες, ο κ. Χατζηκωστής είπε ότι έπρεπε να είναι πολύ περισσότεροι, αλλά δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο «ή την τρύπα στην οποία θα τους ρίξει αυτό το νομοσχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.