Σημαντικά Νέα

ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΚΡΙΝΙΑ: Έξω φρενών ο Αναστασιάδης με τον Διοικητή – Τον κάλεσε εσπευσμένα στο Προεδρικό

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ


-Υψηλών τόνων συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας
-Ο Δημητριάδης μετά από συνεννόηση με την ΕΚΤ, επέτρεψε το άνοιγμα των τραπεζών, πλην της Κύπρου και της Λαϊκής επιτρέποντας ουσιαστικά την φυγή των καταθετών









Η εντολή που δόθηκε από την Κεντρική Τράπεζα, προς όλες τις εμπορικές τράπεζες και τα συνεργατικά, μετά από συννεόηση με την ΕΚΤ, να ανοίξουν κανονικά αύριο τις πόρτες για τους πελάτες τους, εξόργισε σύμφωνα με πληροφορίες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και αυτό γιατί η εντολή του Πανίκου Δημητριάδη, δεν συνοδεύτηκε από το περιοριστικό διάταγμα για αποφυγή της εκροής κεφαλαίων.

Με απλά λόγια, εάν ανοίξουν κανονικά αύριο οι τράπεζες, χωρίς περιοριστικούς όρους, όπως αυτοί προβλέπονται μέσα από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή από τη βουλή, ξένοι και κύπριοι καταθέτες θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν άμεσα στην απόσυρση και μετακίνηση των χρημάτων τους σε τράπεζες του εξωτερικού.
Περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων επιβλήθηκαν μόνο για τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, οι οποίες θα παρατείνουν την επανέναρξη των εργασιών τους μέχρι την Πέμπτη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, κάλεσε τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, στο Προεδρικό, για να ζητήσει εξηγήσεις για την απόφαση του, η οποία αναμένεται να προκαλέσει πανικό αύριο στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.