Σημαντικά Νέα

Ιορδάνης Τζαμτζής: Να αξιοποιηθούν τα ιαματικά νερά του Λουτροχωρίου



Την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας , ζήτησε ο Βουλευτής και Επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, την Παρασκευή 22-3-2013, πριν την έναρξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας,

α) Για να συζητηθεί το αίτημα του συλλόγου και κατοίκων του Δ.Δ Λουτροχωρίου για την αξιοποίηση των Ιαματικών νερών του Λουτροχωρίου και
β) Για να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, για σειρά ενεργειών που πραγματοποίησε, -μετά την απόρριψη της πρότασης,- με στόχο να μπορέσει ξανά ο Δήμος Σκύδρας να επανυποβάλει την πρόταση για το Δημοπρατήριο στην Σκύδρα.
Ο κ. Τζαμτζής, παίρνοντας τον λόγο τόνισε τα εξής:
Α) «Οι κάτοικοι του Λουτροχωρίου έχουν υποβάλει αίτημα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η αξιοποίηση των Ιαματικών νερών.

Επειδή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, σε επαφές με τους κατοίκους, έχει δείξει ενδιαφέρον να αναλάβει η Περιφέρεια την αξιοποίηση των ιαματικών νερών, αφού παραχωρηθεί σχετική έκταση στον χώρο, πρέπει στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να έχουμε πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των ιαματικών νερών και φυσικά να κληθεί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ώστε να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του και εφόσον αναλάβει δεσμεύσεις να προχωρήσουμε στην παραχώρηση του χώρου, πάντα με την προϋπόθεση, ότι εάν δεν γίνει έργο, τότε ο χώρος θα πρέπει να επιστρέψει στον Δήμο Σκύδρας.»
Στη συνέχεια ο κ. Τζαμτζής άσκησε κριτική στον Δήμαρχο διότι δικαιώθηκε για αυτά που κατήγγειλε για τους φερόμενους ως «επενδυτές» της Μαρκίς, τους οποίους ο Δήμαρχος παρουσίαζε ως επενδυτές που θα αξιοποιήσουν τα Λουτρά Λουτροχωρίου. Διότι όπως τόνισε ο κ. Τζαμτζής, η εταιρία Μαρκίς είναι εταιρεία που ασχολείται με βιολογικούς καθαρισμούς, δεν είναι επενδυτές και δεν έχουν καμία γνώση αξιοποίησης των Ιαματικών νερών του Λουτροχωρίου.
Μετά από συζήτηση έγινε δεκτή η πρόταση του κ. Τζαμτζή και στην επομένη συνεδρίαση, η Δημοτική Αρχή θα φέρει στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση, το θέμα της αξιοποίησης των Ιαματικών νερών του Λουτροχωρίου.
Β) Για το Δημοπρατήριο Σκύδρας, για το οποίο ο κ.Τζαμτζής αγωνίζεται από το 1992,- όταν επισκέφτηκε ως Δήμαρχος Σκύδρας το Δημοπρατήριο GREENERΥ στην Χάγη της Ολλανδίας, - έχοντας συνδέσει το όνομα του, με την δημιουργία του Δημοπρατηρίου για την πώληση των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας και της Ημαθίας ( η Σκύδρα βρίσκεται στο μέσον των δυο νομών) προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών, καταργώντας τους μεσάζοντες. Μάλιστα, το 1992, εκπόνησε ο Δήμος σχετική μελέτη σκοπιμότητας, για Δημοπρατήριο στην Σκύδρα.
Ο κ. Τζαμτζής μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε:
« Μετά την απόρριψη της πρότασης του Δήμου Σκύδρας για την δημιουργία του Δημοπρατηρίου Σκύδρας,( η έγκριση είχε δοθεί το 2009 μετά από συνεχή διεκδίκηση του Βουλευτή κ. Ιορδάνη Τζαμτζή), από τον Σεπτέμβριο του 2012, έχω πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Υπουργούς και στελέχη υπουργείων ώστε να διαμορφωθεί ξανά ένα θετικό κλίμα για το έργο ¨Δημοπρατήριο Σκύδρας¨ και να πειστούν Υπουργοί, ότι η θέση του έργου είναι στην Σκύδρα και όχι στην Θεσ/νίκη, στην Θέρμη, χωρίς να εκδώσω κανένα δελτίο τύπου , όλο αυτό το διάστημα, για να μην υπάρξουν έξωθεν παρεμβάσεις .
Γνωρίζετε ότι αντέδρασα με ανοικτή επιστολή μου, στην πρόθεση της Περιφέρειας να πάρει το έργο στην Θέρμη Θες/νίκης.
Ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης μου έδωσε το τηλέφωνο της κ. Στριάγα Φεβρωνίας, στελέχους του υπουργείου Οικονομίας και υπεύθυνης για τον έλεγχο της προηγούμενης πρότασης που υπόβαλε η Νομαρχία με τον Δήμο Σκύδρας. Ακόμη είχα την βοήθεια του κ. Αργυράκη από την Αντιπεριφέρεια Πέλλας.
Το έργο ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου(ΕΟΧ) και λόγω σοβαρών προβλημάτων στην μελέτη, απεντάχθηκε.
Μετά από συναντήσεις μου με την κ. Στριάγα, συναντήσαμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, στον οποίο εξηγήσαμε την πρόταση για το Δημοπρατήριο και τους λόγους που υπαγορεύουν την υλοποίηση του στην Σκύδρα, που βρίσκεται στο μέσον των νομών Πέλλας και Ημαθίας και όχι σε άλλη περιοχή.
Στην συνέχεια συνάντησα τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιαννούση, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ.
Με τον κ. Τσαυτάρη συναντήθηκα άλλες 3 φορές για το ίδιο θέμα.
Κύριε Δήμαρχε ο Δήμος Σκύδρας πρέπει να επανυποβάλει την πρόταση για την δημιουργία του Δημοπρατηρίου Σκύδρας. Το κλίμα έχει αλλάξει, και υπάρχει θετική άποψη τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και από το Υπουργείο Ανάπτυξης.»
Μετά την εισήγηση του κ. Τζαμτζή, ο Δήμαρχος κ. Χοίδης, τόνισε ότι ο Δήμος Σκύδρας θα επανυποβάλει την πρόταση για το Δημοπρατήριο Σκύδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.