Σημαντικά Νέα

Βρούτσης:«Ζητήστε τις παράνομες συντάξεις πίσω»






Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης έστειλε τελεσίγραφο μέσω επείγουσας εγκυκλίου στους διοικητές των Ταμείων να αναστείλουν τις συντάξεις των μη απογραφέντων συνταξιούχων και όσων εξακολουθούν να έχουν αδήλωτα στοιχεία ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ώστε από την 10/4/2013 να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος και να καταστεί δυνατή η αναδρομική περικοπή των συντάξεων βάσει των μνημονιακών νόμων που δεν είχε γίνει έως τώρα λόγω ελλιπών στοιχείων και ελλιπούς ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων. 
Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης καλεί τις διοικήσεις να  αποστείλουν έως την 12 /4/2013 στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ ηλεκτρονικό αρχείο με τον επικαιροποιημένο αριθμό των ανυπόγραφων συνταξιούχων έτους 2011, 2012 και 2013, το μηνιαίο ποσό σύνταξης αυτών και τις ημερομηνίες έναρξης αναστολής πληρωμής των αντίστοιχων συντάξεων.  Παράλληλα να ενημερώσουν για τις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την ανάκτηση των χρημάτων που έχουν δοθεί στους μη δικαιούχους καθώς για τα ποσά που έχουν ήδη επιστραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. 
 
Με την ολοκλήρωση και των ελέγχων στις χορηγούμενες συντάξεις αιτίας θανάτου- όπως τονίζεται στην εγκύκλιο- θα προκύψει, για πρώτη φορά, μια  πλήρης και καθαρή εικόνα του συνόλου των συνταξιούχων και των παροχών, ενώ έως το τέλος του 2013 θα καταγραφεί πλήρως το μέγεθος της παραβατικότητας.  Στη συνέχεια με τη θεσμοθέτηση του συστήματος «Αριάδνη» το Υπουργείο προσδοκά να αποκλειστεί  στο μέλλον το φαινόμενο της παράνομης λήψης συνταξιοδοτικών παροχών . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.