Σημαντικά Νέα

Ο ALEXIS ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, Ο ALEXIS ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



Μπορεί η συγκυβέρνηση να διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας ξεπεράστηκε κι ότι οδεύουμε προς την… ανάπτυξη, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, για σκοτεινό σχέδιο γενικής αλλά απολύτως ελεγχόμενης αποσταθεροποίησης, με άγνωστη κατάληξη για τη χώρα. Ένα πολύ περίεργο, λοιπόν, άρθρο – μια ακόμη ένδειξη για το σχέδιο που προαναφέραμε- υπό τον άκρως κινδυνολογικό τίτλο «Ένα βήμα πριν από την κοινωνική έκρηξη», έγραψε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο γνωστός για τις βαθιές διασυνδέσεις του με πέραν του Ατλαντικού κέντρα εξουσίας, Αλέξης Παπαχελάς. Να τα κυριότερα σημεία του:

«O κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης είναι απολύτως υπαρκτός. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από το γεγονός ότι οι πολίτες δεν συμμετέχουν σε ιδιαίτερα μαζικές διαδηλώσεις ή δεν ακολουθούν τις συνδικαλιστικές ή άλλες προτροπές για έναν «ξεσηκωμό». Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας νιώθει πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Ανάμεσά τους και συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν συμπεριφερθεί επί δεκαετίες με τον πιο συστημικό και υπεύθυνο τρόπο. Όταν ακούει κανείς ιστορίες για «νοικοκυραίους», οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν εναντίον όλων, καταλαβαίνει πως αυτοί οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Η δική τους απελπισία, μακριά από ιδεολογίες και κόμματα, κάνει την κατάσταση εξαιρετικά εύφλεκτη… Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι. Αν η τρόικα πιέσει τα πράγματα πέρα από ένα οριακό σημείο, θα πάρει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο και ενδεχομένως να προκαλέσει το μπαμ… Αν η ρευστότητα δεν αποκατασταθεί στοιχειωδώς, άμεσα, οι υγιείς επιχειρήσεις θα καταρρεύσουν. Βρισκόμαστε πράγματι σε ένα κομβικό σημείο και θα χρειασθεί πολύ μεγάλη ωριμότητα και ψυχραιμία απ’ όλους μας για να περάσουμε αυτόν τον κάβο».

Τι θέλει να πει ο… ποιητής; Τι παιχνίδια παίζονται πίσω από τις πλάτες μας; Και τι σχέση έχουν αυτά με το πρόσφατο ταξίδι του… leader of SYRIZA στην Αμέρικα (που μιλώντας στις 15 Δεκεμβρίου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ πρόβλεψε «κατάρρευση της συγκυβέρνησης ή της κοινωνίας», προσδιορίζοντάς την μάλιστα για τα τέλη Μαρτίου»);
στοχοσ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.