Σημαντικά Νέα

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Με τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα θα είναι ξανά η Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη!

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Με τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα θα είναι ξανά η Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη!
Συνέντευξη για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για την εθνική οικονομία έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο bankingnews.gr.
«Στις επόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή θα έχει ως βασικό πολιτικό επιχείρημα την επιστροφή στην δραχμή, γιατί το ευρώ απέτυχε, καθώς και έξοδο από την ευρωζώνη» αναφέρει σε συνέντευξη του στο bankingnews ο Νίκος Μιχαλολιάκος Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής.
Ν.Γ.Μ: Γνωρίζουμε ότι επιστροφή στην δραχμή το 2010 με τις καταθέσεις στα 238 δισεκ. και τις τράπεζες με κεφάλαια θα ήταν λιγότερο επώδυνη από έξοδο από το ευρώ το 2017 ή το 2018. Όμως ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ δύο επιλογώ: ενός μακροχρόνιου μνημονίου και μακροχρόνιας λιτότητας που θα οδηγήσει στην προλεταριοποίηση του λαού, θα εργάζονται για να τρώνε όχι για να συσσωρεύουν, η φτωχοποίηση θα είναι η νέα εποχή της Ελλάδος των μνημονίων ή να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο όπου για ακόμη 2-3 χρόνια θα υπάρξει ένα μεγάλο σοκ, αλλά μετά η Ελλάδα θα είναι οικονομικά ελεύθερη και ανεξάρτητη με την επιστροφή στην δραχμή.
- Μπορεί ο αποδεκατισμένος ελληνικός λαός και η χρεοκοπημένη οικονομία να αντέξουν ακόμη 2-3 χρόνια σοκ λόγω της δραχμής;

Ν.Γ.Μ: Η επιστροφή στην δραχμή και η καταγγελία των μνημονίων άρα και έξοδος από την ευρωζώνη δεν θα είναι ένας περίπατος. Τα πρώτα 2-3 χρόνια θα είναι δύσκολα, αλλά μετά θα ορθοποδήσουμε. Τα μνημόνια δεν μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια καλύτερη και πλουσιότερη χώρα. Ποιος πιστεύει ότι οι οικονομικοί δείκτες της κοινωνίας θα είναι καλύτεροι σε λίγα χρόνια λόγω μνημονίων, κανείς…  Σχεδόν το 80% των πολιτών είναι απαισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά και για κάθε επόμενη χρονιά…».
Κατά τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο η επιστροφή στην δραχμή θα απαιτήσει πολύ σκληρή εργασία, ώστε να ανασυνταχθεί η εθνική παραγωγή. Είναι αδιανόητο το 90% των προϊόντων που καταναλώνει η Ελλάδα να είναι εισαγόμενο και είναι επίσης αδιανόητο το Ισραήλ μια μικρή χώρα γεωγραφικά να παράγει περισσότερα αγροτικά προϊόντα από ότι η Ελλάδα. Οι φορολογικοί συντελεστές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα πρέπει δραστικά να μειωθούν, ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων. Αυτό δεν θα συμβεί τον πρώτο χρόνο της δραχμής, αλλά οι ξένες επενδύσεις θα αυξηθούν.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα χάσουμε το ΕΣΠΑ, το ΕΣΠΑ όμως καταλήγει σε ορισμένες κομματικές ΜΚΟ και όχι στην πραγματική εθνική παραγωγή.
Η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα μοντέλο τύπου Trump όπου η στρατηγική είναι επικεντρωμένη στην αμερικανική οικονομία και στην εθνική παραγωγή. Η ελληνική οικονομία πρέπει να επιστρέψει στην σκληρή εργασία, ώστε η οικονομία να καταστεί αυτάρκης. Η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει τον θησαυρό  του Αλή Μπαμπά, δεν θα πούμε στον λαό λεφτά υπάρχουν. Δεν υπάρχουν λεφτά και επιστρέφοντας στην δραχμή τα πρώτα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα. Το αφήγημα μας είναι η οικονομική ελευθερία της Ελλάδος και των Ελλήνων. 
Δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που έχουν οικονομικά συμφέροντα, αυτοί δεν θέλουν αλλαγές, η πλειοψηφία της κοινωνίας όμως συνειδητοποιεί ότι 7 χρόνια μνημόνια η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Τα πολιτικά κόμματα υποκριτικά μαλώνουν για το εάν ο νεκρός έχει πεθάνει. Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και η πραγματική συζήτηση είναι για το πώς θα γίνει η κηδεία, ο νεκρός υπάρχει…η κηδεία μας απομένει.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει τα δύο χρόνια στην εξουσία, πως αποτιμάτε την αριστερή διακυβέρνηση;

Ν.Γ.Μ: Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά απέτυχε. Η διαχείριση της κρίσης με την Αριστερά ήταν μια αποτυχία. Η κοινωνία κατάλαβε ότι η Αριστερά αλλοτριώθηκε και εκφυλίστηκε πολύ γρήγορα από την εξουσία. Το επιχείρημα αριστερή διακυβέρνηση είναι ανέκδοτο όπως στο παρελθόν με τον αλβανό τουρίστα. Η αποτυχία αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να μην πάει σε εκλογές.
Το βασικό σενάριο δεν περιλαμβάνει εκλογές, ουδείς μπορεί να τις αποκλείσει αλλά δεν αποτελούν βασικό σενάριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που έχει ακολουθήσει θα κάνει τα πάντα για να μην προκηρυχθούν οι εκλογές. Οι εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτήσουν την πολιτική του καταστροφή. Εάν μάλιστα λάβει ποσοστό κάτω από 20% σενάριο που είναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να διασπαστεί και σίγουρα θα έχει χρεοκοπήσει στα μάτια της κοινωνίας.  Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν το μοιραίο δεν θα πάνε σε εκλογές και θα κλείσουν και την δεύτερη αξιολόγηση.
Από την άλλη πλευρά και η ΝΔ ποντάρει σε ένα σενάριο αποτυχίας της αξιολόγησης, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί βίαια σε εκλογές για να κυβερνήσει η ΝΔ. Όμως ακόμη και αν αυτό συνέβαινε, η ΝΔ πρέπει να μας πει αν θα ψηφίσει τα 7 δισεκ. νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές; Να μας πει η ΝΔ θα ψηφίσει τα νέα μέτρα λιτότητας;
- Γιατί η κοινωνία να ακούσει το επιχείρημα της Χρυσής Αυγής για επιστροφή στην δραχμή όταν είναι ο δύσκολος δρόμος;

Ν.Γ.Μ: Σε όλη την Ευρώπη η Ευρωζώνη και το ευρώ αμφισβητούνται. Πριν 7-8 χρόνια κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί σενάριο διάλυσης της ευρωζώνης και τώρα όλοι ανησυχούν ή προβλέπουν ότι το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει. Στην Γαλλία η Le Pen θέτει θέμα δημοψηφίσματος και επιστροφή στο Γαλλικό φράγκο. Και σε άλλες χώρες υπάρχουν ρεύματα υπέρ των εθνικών νομισμάτων. Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν: ακόμη 2-3 πολύ δύσκολα χρόνια και μετά οικονομική ελευθερία ή ακόμη 30 χρόνια μνημόνια;

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.