Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολίασε: "Τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης. Η οπισθοδρόμηση δεν έχει προηγούμενο. Το 2014 είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τη φορολογία. Σήμερα όλοι οι φόροι αυξάνονται. Υποσχέθηκαν ελπίδα και προκάλεσαν κοινωνική κατάθλιψη. Τα πολιτικά θύματα της δήθεν αριστερής αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν οι ασθενέστεροι. Η πολιτική Τσίπρα- Καμμένου καταδικάζει τους Έλληνες. Ποτέ η χώρα δεν γνώρισε πιο αδίστακτη και πιο επιζήμια κυβέρνηση απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ".
Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι "η περίοδος Τσίπρα φτάνει στο τέλος της" και πρόσθεσε: "Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Όταν ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα, η χώρα μας η θα δανειστεί απο άλλη χώρα ή θα έρθει τέταρτο πρόγραμμα ή δεν θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα και τοτε θα έρθει ο εφιάλτης του Grexit. Ένα είναι το δίλημμα με το ΣΥΡΙΖΑ η με την κοινωνία".
Σχετικά με την πρότασή του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι "το τρίπτυχο της Νέας Δημοκρατίας είναι: 1. Ελπίδα αλήθειας: Θα υποσχεθώ δέκα πράγματα και θα τα κάνω όλα 2. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. "Με εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων θα μειώσουμε τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ 30%". 3. Η διαφύλαξη της ενότητας των Ελλήνων.
"Αν θέλετε να βγει η χώρα απο την κρίση ελάτε μαζι μας. Μαζί θα σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα. Μαζί θα φύγουμε απο τη μιζέρια. Μαζί θα κάνουμε την Ελλάδα δυνατή και υπερήφανη" κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Στην ομιλία του Προέδρου της ΝΔ παρέστησαν μεταξύ άλλων οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο περιφερειάρχης Κενρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σούλας και ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
Δείτε τα βίντεο του Thestival από την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και την κοπή της βασιλόπιτας της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: