Σημαντικά Νέα

Κλιμακώνονται Οι Αγροτικές Κινητοποιήσεις – Μπλόκο Σε Νίκαια Και Προμαχώνα

Πρόσκληση προς τους αγρότες της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας για να στηθεί σήμερα το κεντρικό μπλόκο στη Νίκαια, απηύθυνε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Παράλληλα, από χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, οι αγρότες των Σερρών κατευθύνονται προς το τελωνείο του Προμαχώνα, ενώ για το Σάββατο προγραμματίζεται μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων.
Σύμφωνα με το κάλεσμα της Επιτροπής, σήμερα Πέμπτη τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό, με την προσυγκέντρωση των Λαρισαίων αγροτών να έχει προγραμματιστεί για τις 12:00, στις διασταυρώσεις Γαλλήνης και Αγίων Αναργύρων.
Επίσης, οι αγρότες από τα Φάρσαλα της Λάρισας δίνουν ραντεβού στις 11:00, στη διασταύρωση στο Βασιλί, από όπου θα ξεκινήσουν για να κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρ. Μαρούδας, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, εκτίμησε ότι ο όγκος των τρακτέρ και στις φετινές κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι αντίστοιχος με πέρσι, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί η παραμικρή αναβολή στην έξοδο των τρακτέρ στην εθνική οδό, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων. «Το κλίμα είναι καλό και η συσπείρωση μεγάλη», είπε ο κ. Μαρούδας, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο μπλόκο της Νίκαιας αναμένεται να καταφθάσουν και τρακτέρ που πέρσι είχαν παραταχθεί στο ύψος των Τεμπών.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της εξόδου των τρακτέρ, αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 10.30 το πρωί από την Καρδίτσα και από τις 11 πμ από τα Φάρσαλα για να κατευθυνθούν προς τον κόμβο της Νίκαιας.
Με βάση τις εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών, ο κύριος όγκος των τρακτέρ θα αρχίσει να συγκεντρώνεται μετά τη 1.30 το μεσημέρι στον κόμβο.
Το «μπλόκο» του Αργυροπουλίου
Εν τω μεταξύ οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου έκλεισαν χθες την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος του κόμβου του Αργυροπουλίου για δύο ώρες (6-8 μμ.), ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στ. Τσικριτζής στην ΕΡΤ Λάρισας, σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες από το συγκεκριμένο μπλόκο θα μεταβούν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στον κόμβο της Νίκαιας.
Τα τρακτέρ των αγροτών της επαρχίας Τυρνάβου δεν πρόκειται να μετακινηθούν από τον κόμβο του Αργυροπουλίου, αλλά θα παραμείνουν στην περιοχή.
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Τυρνάβου – Ελασσόνας στο ύψος του Δαμασίου και οι αγρότες του Δαμασίου, οι οποίοι έχουν παρατάξει περισσότερα από 50 τρακτέρ στην περιοχή.
Ετοιμασίες για το τελωνείο του Προμαχώνα
Για λιγότερo από μία ώρα έκλεισε χθες το μεσημέρι, η εθνική οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκώνα, αφού ο όγκος των τρακτέρ που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, δυσκόλευε την κίνηση των οχημάτων και έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις, τα κατηύθυναν σε παρακαμπτήριους δρόμους, προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση.
Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην περιοχή, όχι για να αποτρέψουν τους αγρότες να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά να διευκολύνουν τους οδηγούς στην κίνησή τους, μέσω περιφερειακών δρόμων και δίνοντας έτσι το χρόνο στους αγρότες να παρατάξουν στην άκρη του οδοστρώματος τα τρακτέρ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο βρίσκονταν περίπου 60 τρακτέρ, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι σταδιακά προστίθενται και άλλα.
paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.