Σημαντικά Νέα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: «ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»...

Παράλληλα «συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων είναι μεταδόσιμο ή όχι»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από την ΕΡΤ την Κυριακή της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.



Μετά και από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής ανακοίνωσε ότι μετά την ασαφή απάντηση του ΕΣΡ σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι το κρατικό κανάλι να μεταδίδει τις ομιλίες και εκδώσεις της Χρυσής Αυγής, αφενός η ΕΡΤ δεν θα μεταδίδει πλέον ζωντανά τις ομιλίες των μελών της ΧΑ και αφέτερου υπηρεσιακή επιτροπή θα κρίνει αν το υλικό που μαγνητοσκοπείται «είναι μεταδόσιμο ή όχι».

Επιχειρώντας, τέλος, να προκαταλάβει αντιδράσεις καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι «για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος». 

Η ανακοίνωση του πρόεδρου της ΕΡΤ έχει ως εξής:

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σημερινό άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με την μετάδοση ομιλίας της Χρυσής Αυγής από τη δημόσια τηλεόραση, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής τόνισε τα εξής:

«Η ΕΡΤ προσφάτως είχε αποστείλει ερώτημα στο ΕΣΡ σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι να μεταδίδει ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Το ΕΣΡ αποφάσισε – όπως είναι γνωστό σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του συντάκτη του εν λόγω άρθρου – ότι βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί αφ’ ενός την αρχή της αναλογικής ισότητας, αφ’ ετέρου δε, να μη μεταδίδει εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, νομικές έννοιες όμως , που όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, “δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης”.

Ως εκ τούτου, η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει:
1. Οι ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν θα μεταδίδονται ζωντανά.
2 Συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων είναι μεταδόσιμο ή όχι.

Για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.