Σημαντικά Νέα

Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναδημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου μας από 20/12/2016 όπου είχαμε τονίσει τους κινδύνους σε σχέση με το κυνήγι.
Είναι ευτύχημα που στην περιοχή της Άρνισσας με την διαρκή επαγρύπνηση του Συλλόγου Προστασίας της Λίμνης αλλά και με την συνεχή εποπτεία , αστυνόμευση αλλά και τους συνεχείς ελέγχους των Αστυνομικών του Α.Τ. Αρνισσας στην περιοχή της Βεγορίτιδας δεν θρηνήσαμε θύματα! Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στους ασθενείς και στο εξής μεγαλύτερη προσοχή έτσι ώστε να είμαστε όλοι ήσυχοι.... Προσοχή όχι μόνο από τους κυνηγούς αλλά και γενικότερα από τους χρήστες των νερών της λίμνης.

Παρακαλούμε τα ΜΜΕ για την δημοσίευση του παρόντος για ευνόητους λόγους...
Ακολουθεί το Δ.Τ.
Δελτίο Τύπου της 20ης Δεκ. 2016
Θέμα: "Κυνήγι και Απαγόρευση Αλιείας στην Βεγορίτιδα"
Σύμφωνα με την νομοθεσία περί αλιείας απαγορεύεται η αλιεία στην Βεγορίτιδα του μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους για την προστασία της αναπαραγωγής των ειδών και πιο συγκεκριμένα του Κορέγονου.
Ακόμη, σύμφωνα με την Δασική υπηρεσία επιτρέπεται η είσοδος βαρκών προκειμένου οι κυνηγοί να πάρουν τα θυράματά τους υπό όρους.
Εκφράζουμε τις αμφιβολίες μας σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία και όπως αυτή ερμηνεύεται από κάποιους.
Η νομοθεσία περί θύρας έρχεται σε άμεση αντίθεση με την νομοθεσία περί προστασίας των ειδών της Βεγορίτιδας και εν γένει με την απαγόρευση αλιείας.
Θεωρούμε επικίνδυνη ενέργεια την πλοήγηση αυτοσχέδιων σκαφών-βαρκών και λοιπών μέσων στην Βεγορίτιδα τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τους χρήστες νερών της Βεγορίτιδας ειδικότερα όταν τα σκάφη - βάρκες δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια, ή την έγκριση μηχανικού σκαφών και δεν είναι δηλωμένα στο Εθνικό Μητρώο.
Ακόμη εν όψει των εορτών επίκειται προσέλευση πολλών επισκεπτών και η άσκηση της θήρας είναι δυνατόν να προκαλέσει ατυχήματα στους επισκέπτες θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο.
Ελπίζουμε τα παραπάνω να αποτελούν ικανά επιχειρήματα τόσο προς τους κυνηγούς και τους Συλλόγους που τους εκπροσωπούν όσο και προς τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Εκ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.