Σημαντικά Νέα

Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον Υπουργείο Υγείας

Στις 8/10/2016 η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά , συνοδευόμενη από κλιμάκιο Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισκέφθηκε το Γ.Ν.Ν.Εδεσσας. Σε σύσκεψη που ακολούθησε, εξετάστηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα δύο Νοσοκομεία του Νομού καθώς και των τεσσάρων Κέντρων Υγείας.Για το λόγο αυτό,  Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον Υπουργείο Υγείας.


Ερώτηση
Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών και στα Κέντρα Υγείας Σκύδρας, Αριδαίας, Κρύας Βρύσης και Άρνισσας»

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών και τα Κέντρα Υγείας Σκύδρας, Αριδαίας, Κρύας Βρύσης και Άρνισσας του Νομού Πέλλας, λόγω της μεγάλης μείωσης της χρηματοδότησης και της εγκατάλειψης από την κυβέρνηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην τύχη του.
Οι ελλείψεις υλικών, οι ελλείψεις και οι βλάβες του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι διαρκείς με συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, οι γιατροί και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αποστολή τους και οι διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των τοπικών φορέων να είναι έντονες.
Ιδιαίτερα προβλήματα προκαλεί η έλλειψη αξονικού τομογράφου αφού οι πολίτες υποχρεώνονται να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη ή σε ιδιωτικά κέντρα.
Επίσης, είναι μεγάλες και οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού γεγονός που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.
Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού παρατηρούνται σοβαρές αρρυθμίες στην κάλυψη των εφημεριών και οφείλονται πολλά ρεπό καθώς και πολλές άδειες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων και των Κέντρων ΥγείαςΕρωτάται ο κύριος Υπουργός:

1.      Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κάλυψη των βασικών αναγκών με την προμήθεια υλικών και μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας;
2.      Πότε θα καλυφθούν οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στις προαναφερθείσες δομές υγείας;

Οι ερωτώντες βουλευτές


Εύη Χριστοφιλοπούλου                                                    Γιώργος Αρβανιτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.