Σημαντικά Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ...!!! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟ ΙΜΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΤΖΑΜΙ...!!!

Τον διορισμό ενός μόνιμου ιμάμη στην Αγία Σοφία ανακοίνωσαν στην Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ενώ υπήρχε θέση ιμάμη στο οργανόγραμμα για την Αγία Σοφία από το 1935 όπου έγινε μουσείο, επίσημα αυτή η θέση παρέμενε κενή για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φάτιχ και της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται και η Αγία Σοφία, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες της προσευχές της ημέρας. Η προσευχή των μουσουλμάνων μέχρι τώρα ακούγονταν δύο φορές την ημέρα από την Αγία Σοφία και οι μουσουλμάνοι προσεύχονταν στον χώρο που βρίσκεται έξω από τον ναό, σε κτίριο που έχει χτίσει ο Μουράτ ο Α’. Μέσα στον χώρο του μουσείου δεν επιτρέπεται καμία προσευχή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές της ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές».

Ιμάμης πήγαινε στην Αγία Σοφία όμως δεν είχε γίνει μόνιμος διορισμός. Η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί σε μουσείο με απόφαση του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ. Τον Ιούλιο είχε απαγγελθεί το Κοράνι για πρώτη φορά μέσα από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας. Το πρωί του Σαββάτου μουζείνης μέσα από τον χώρο της Αγίας Σοφίας, απήγγειλε το «αζάν», τη μουσουλμανική ψαλμωδία για κάλεσμα της προσευχής προς τους μουσουλμάνους σε ζωντανή μετάδοση από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Diyanet.

Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο μετά από 85 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο χώρος αυτός είχε μετατραπεί σε μουσείο με εντολή του Ατατούρκ.

Η ιστοσελίδα ensonhaber.com.tr για τον διορισμό ενός μόνιμου ιμάμη έχει τίτλο: «Η απόφαση αυτή δεν είναι αρκετή αλλά είναι ένα βήμα ακόμα».

Πολλές φορές, μουσουλμάνοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μετατραπεί η Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.