Σημαντικά Νέα

Στις 27 Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθούν προκαταβολές βασικής του 2016, Νοέμβριο αναμένονται οι προκαταβολές εξισωτικής του 2016

Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένονται οι προκαταβολές του 70% της βασικής ενίσχυσης του 2016, ενώ το υπόλοιπο (30%) της βασικής καθώς και την καταβολή της Πράσινης Ενίσχυσης στις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Στελέχη του Οργανισμού υποστηρίζουν σε δηλώσεις τους ότι η προκαταβολή αναμένεται να καταβληθεί στις 27 Οκτωβρίου, κάτι που δεν φαίνεται εύκολο λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου. Το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου για την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2016 αναφέρει ότι θα πληρωθεί μια προκαταβολή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και η εξόφληση θα γίνει το ερχόμενο Πάσχα.
Για την Εξισωτική Αποζημίωση 2015 προγραμματίζεται εξέταση των ενστάσεων και συμπληρωματική πληρωμή μέσα Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα πληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν την εξισωτική του 2013 και του 2014.
Στα γεωργοπεριβαλλοντικά, έως τέλος του έτους αναμένεται να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες για τα προγράμματα Βιολογικής Κτηνοτροφίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, θα υπάρξει καθυστέρηση στις πληρωμές βιολογικής κτηνοτροφίας για την Αιτωλοακαρνανία. Μιλάμε για ένα νομό που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων της χώρας. Ενώ αναμένανε οι κτηνοτρόφοι από Σεπτέμβριο τις πληρωμές, τελικά στις 15 Νοεμβρίου θα έχουν αναρτηθεί τα ονόματα των 980 περίπου δικαιούχων, για την πληρωμή υπολοίπων έτους 2012 (ενστάσεων).

Για τις υπόλοιπες αγροπεριβαλλοντικές δράσεις (αμπελώνας Θήρας, μακροχρόνια παύση εκμετάλλευσης γεωργικών γαιών, παραδοσιακός ελαιώνας Άμφισσας, αμειψισπορά καπνού, ολοκληρωμένη διαχείριση καπνού) προγραμματίζεται η πληρωμή των φακέλων των δικαιούχων σταδιακά έως το Νοέμβριο-Δεκέμβριο για έτη εφαρμογής 2012-2015.

Ακόμη ο ΟΠΕΚΕΠΕ υποστηρίζει ότι μέχρι τις 15/10 θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές των αιτημάτων που θα έχουν υποβληθεί για τα προγράμματα εργασίας των Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), καθώς και για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών, τα προγράμματα Προώθησης γεωργικών προϊόντων & οίνων και τα προγράμματα Μελισσοκομίας.

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=100754&utm_campaign=2&utm_medium=email&utm_source=13_10_2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.