Σημαντικά Νέα

Ιταλία: Αυξάνονται τα θύματα του σεισμού – Δεκάδες οι νεκροί και οι αγνοούμενοι

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε σήμερα, Τετάρτη, τα ξημερώματα την κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που μετέδωσε πριν από λίγο η ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει πλέον τους 50.
Παράλληλα, υπάρχουν και δεκάδες αγνοούμενοι – τα τελευταία στοιχεία έκαναν λόγο για περίπου 150 άτομα, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί.
Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Πεσκάρα ντελ Τρόντο, που σχεδόν ισοπεδώθηκε. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος. Μεγάλο μέρος της πόλης Αματρίτσε έχει μετατραπεί επίσης σε σωρό ερειπίων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τετραμελής οικογένεια έχει ξεκληριστεί στο Ακούμολι. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν ακόμη να φθάσουν στο απομονωμένο χωριό Περάκια ντι Άκουα Σάντα Τέρμε.

Ο σεισμός έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 03.36 τα ξημερώματα, με επίκεντρο 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, κοντά στο Ακούμολι. Το εστιακό βάθος ήταν σχετικά μικρό και κυμαινόταν στα 10 χιλιόμετρα. Η δόνηση ξύπνησε μνήμες Απριλίου 2009 στην Λ' Άκουϊλα, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους συνολικά 309 άνθρωποι από ισχυρό σεισμό.
Στη Ρώμη υπήρξαν κτήρια τα οποία «κουνήθηκαν» για περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα, καθώς η περιοχή που επλήγη «άγγιζε» εδάφη των περιφερειών Ούμπρια, Λάτσιο και Μάρκε. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή από την Μπολόνια στον βορρά μέχρι την Νάπολι στον νότο.
Να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα,δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων του σεισμού.
Ρέντσι: Κανένας σεισμοπαθής μόνος του
Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, με το οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τους άστεγους που προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες την κεντρική Ιταλία.
«Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας η Ιταλία δείχνει το καλύτερό της πρόσωπό», πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι, ο οποίος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη συμβολή της την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και το σύνολο των εθελοντών.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των επόμενων ημερών, αλλά τώρα η απόλυτη προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωές σκάβοντας στα συντρίμμια», δήλωσε ακόμη ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αργά το απόγευμα θα επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον εγκέλαδο.
North Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.