Σημαντικά Νέα

WSJ: Το Σχέδιο Β της Ε.Ε. για να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Αυξάνονται συνεχώς οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που «φλερτάρουν» με την ιδέα να εγκλωβίσουν στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους προς τη βόρεια Ευρώπη, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Πρόκειται για το λεγόμενο «Σχέδιο Β», σχολιάζει το δημοσίευμα το οποίο ως τώρα έβρισκε υποστηρικτές μόνο ακροδεξιούς Ευρωπαίους ηγέτες. Αυτό δείχνει πως έχει αρχίσει να χάνεται και μάλιστα πολύ γρήγορα η πίστη στις δυνατότητες άλλων εναλλακτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης κρίσης, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία.
Αν και η Ελλάδα προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση τις τελευταίες ημέρες, μπροστά στην πιθανότητα να βρεθεί με δεκάδες χιλιάδες μετανάστες παγιδευμένους στην ελληνική επικράτεια. εντούτοις οι Ευρώπη έχει ήδη αρχίσει να υψώνει φράχτες.
Ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιμένουν τώρα τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου ως τελευταία ευκαιρία για να βρεθεί λύση. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, προειδοποιούν, θα γίνει ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να σταματήσουν οι μετανάστες να ταξιδεύουν βορειότερα και θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να συνδράμουν την Ελλάδα σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης.
Επίσης, τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν στην WSJ ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε επίσης να λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς και άλλη βοήθεια, για να τα βγάλει πέρα με τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μόλις περάσει το μήνυμα ότι οι μετανάστες έχουν «κολλήσει» στην Ελλάδα, θα μειωθεί και η ροή από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.