Σημαντικά Νέα

Μια ιστορία θα σας πω...


του Γιώργου Τασκασαίδη

Μια ιστορία θα σας πω.
Το 1987 η Ελλάδα με την Τουρκία ήρθαν κοντά στον πόλεμο. 
Πρωθυπουργός ήταν ο μέγας δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου που βγήκε στην εξουσία με το σύνθημα "Έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ", όπως κάποιοι άλλοι αργότερα με το "Όχι στην Ελλάδα των νταβατζήδων, της διαπλοκής" (Καραμανλής), τα "Λεφτά Υπάρχουν" (ΓΑΠ), το "Θα διαπραγματευτούμε, όχι στο χαράτσι" (Σαμαράς γνωστός και ως "Κολοτούμπας") και με το "Σχίζουμε τα μνημόνια και τον ΕΝΦΙΑ" (Τσίπρας). Παραδόξως κανένα σύνθημα δεν πραγματοποιήθηκε αλλά μάλλον ισχυροποιήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση. Βεβαίως, για τον Τσίπρα είναι ακόμη νωρίς, αλλά το σχίσιμο των μνημονίων είναι μάλλον αδύνατο πλέον.
Τότε ο Αβέρωφ (ΝΔ) ήταν σε δυνατή κόντρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, κόντρα που δεν μπορείτε να φανταστείτε, κόντρα που υπήρχε έντονη και στην κοινωνία...
Ο Παπανδρέου είπε πως αν η Τουρκία διεξάγει έρευνες στα Ελληνικά χωρικά ύδατα τότε θα γίνει πόλεμος και τα πλοία της θα βυθιστούν!
Ο Αβέρωφ στο τέλος στήριξε την Ελλάδα και πήρε το μέρος του Ανδρέα και είπε ότι σε αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε ένα σώμα. Φανταστείτε να έλεγε ο Ανδρέας είναι επικίνδυνος κτλ.
Ο Παπανδρέου στο τέλος συμφώνησε στο Νταβός ότι η διένεξη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν είναι διμερές μόνο θέμα, αλλά ουσιαστικά και της Αμερικής (έξω από το ΝΑΤΟ ο Ανδρέας έλεγε στους Έλληνες).
Ουσιαστικά οι Αμερικάνοι πήραν αυτό που ήθελαν, άλλωστε και οι Τούρκοι αυτό ήθελαν και όχι τόσο να κάνουν έρευνες στο βυθό της θάλασσας. Πιθανότατα ήταν στημένο, όπως στημένο (κατά γενική ομολογία) ήταν το συμβάν των Ιμίων (που δημιουργήθηκαν οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο).
Η παραχώρηση έγινε σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά μπορείτε να συγκρίνετε την στάση του Αβέρωφ με του Σαμαρά και των άλλων πολιτικών της αντιπολίτευσης σήμερα.
Όλοι έπρεπε να πουν πως ο μικρός και μέσος οικονομικά Έλληνας δεν αντέχει άλλα μέτρα, άρα "ΟΧΙ". Φανταστείτε να έλεγαν όλοι αυτό το "ΟΧΙ"... ενώ όλα τα μέτρα και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρώπης είναι κατά του μέσου και πτωχού Έλληνα!
Θα έπρεπε μετέπειτα να στραφούν κατά του εαυτού τους και ναι μεν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φορολογηθούν οι έχοντες, αλλά δεν αντέχει από την άλλη να πληρώσει τέτοιο πολιτικό κόστος ως κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.