Σημαντικά Νέα

ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ!!! ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ!!!


​Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο εμίρης του Κουβέιτ προς τιμήν του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στη δεξίωση ήταν προσκεκλημένοι οι ξένοι πρέσβεις στο Κουβέιτ, ανάμεσά τους και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πανίκος Κυριάκου.

Στο Κουβέιτ μάλιστα είναι σύνηθες οι προσκεκλημένοι να κάνουν χειραψία τόσο στον εμίρη, όσο και στο τιμώμενο πρόσωπο. Όμως όταν ο Τ. Ερντογάν έμαθε ότι στη δεξίωση είναι προσκεκλημένος ο κ. Κυριακού, έθεσε βέτο και ζήτησε να μην παραστεί.

Έτσι όταν εμφανίστηκε στην είσοδο της αίθουσας ο Κύπριος πρέσβης, κυβερνητικός αξιωματούχος του Κουβέιτ του ζήτησε ευγενικά να μην παραστεί για να διευκολύνει την κατάσταση και τον ενημέρωσε ότι το ίδιο θα έκανε και ο πρέσβης της Αρμενίας.

Φυσικά η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε την οργή του κ. Κυριακού, ο οποίος συγκάλεσε αμέσως σε σύσκεψη του Ευρωπαίους πρεσβευτές που είναι διαπιστευμένοι στο Κουβέιτ για να τους ενημερώσει για την προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου.

Εκείνοι του εξέφρασαν την στήριξή τους και αποφάσισαν να παραστούν όλοι στη δεξίωση χωρίς όμως να χαιρετήσουν δια χειραψίας τον κ. Ερντογάν, γεγονός που τον ενόχλησε πάρα πολύ.

Ήταν τέτοια η οργή του, που επίσπευσε την αναχώρησή του από το Κουβέιτ και επέστρεψε προχθές το βράδυ στην Άγκυρα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον πρέσβη του Κουβέιτ στη Λευκωσία, τονίζοντας με νόημα ότι τέτοιο αίτημα δεν είχε διατυπωθεί ποτέ όταν πρόεδρος της Τουρκίας ήταν ο κ. Α. Γκιουλ.

STOXOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.