Σημαντικά Νέα

Το Διεθνές Συνέδριο Κερασιού θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 24 έως τις 25 Απριλίου

Ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου του Κερασιού, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24-25 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης FRESKON.

Λίγες εβδομάδες μένουν ακόμα για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου του Κερασιού και ήδη μπορούμε να παρουσιάσουμε τους ομιλητές της πρώτης ενότητας.
Όπως διαπιστώνετε, στο συνέδριο θα παραστούν ομιλητές από όλες τις παραγωγικές χώρες της Μεσογείου και το γεγονός αυτό προσδίδει διεθνή  ακτινοβολία στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια το ελληνικό κεράσι, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σεζόν του 2015, να βρεθεί στο προσκήνιο της δημοσιότητας σε όλα τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, βοηθώντας τους διακινητές στις εμπορικές τους συναλλαγές.

Ακόμα, όσοι παρακολουθήσουν το συνέδριο, θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από έγκυρους ομιλητές θέματα που αφορούν στην παραγωγή των κερασιών, τη συσκευασία, αλλά και τη διακίνηση αυτού του δυναμικού προϊόντος.

Η σεζόν
Εκτός από τις ομιλίες όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενότητα «Η νέα σεζόν του κερασιού στην Ευρώπη», στην οποία ομιλητές από την Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία, θα μας παρουσιάσουν πώς έχει διαμορφωθεί η νέα σεζόν του κερασιού στις χώρες τους, όσον αφορά στον όγκο της παραγωγής αλλά και την ποιότητα των καρπών. Η παρουσίαση αυτής της ενότητας θα γίνει με τηλεοπτικό τρόπο και θα τύχει ζωντανής μετάδοσης από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου του κερασιού, αλλά και όλες τις παράπλευρες ομιλίες που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης FRESKON, θα τις πληροφορηθούν οι αναγνώστες μας μέσα από ειδική έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φλεβάρη.
Οι ομιλητές του Διεθνούς Συνεδρίου Κερασιού 2015

Αθανάσιος Μολασιώτης
Ο Αθανάσιος Μολασιώτης εργάζεται από το 2011 ως Επίκουρος Καθηγητής Δενδροκομίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, συμμετέχει σε 6 εθνικά προγράμματα που αφορούν στην επιστήμη της Δενδροκομίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (Ε.Ε.Ε.Ο.). Επίσης είναι ο εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή δράση EU COST FA1104, που αφορά στην «Αειφόρο παραγωγή υψηλής ποιότητας κερασιών για την Ευρωπαϊκή αγορά». Στο συνέδριο θα παρουσιάσει τη διάλεξη με θέμα «Η διαχείριση και η ανάπτυξη της έρευνας του κερασιού στην Ελλάδα: Ζητήματα και επιλογές».


Παναγιώτης Χατζηνικολάου
Ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου είναι Προϊστάμενος στη Διεύθυνση Υποστήριξης Δράσεων Έρευνας και Καινοτομίας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Επίσης, είναι υπεύθυνος για το στρατηγικό σχεδιασμό και προγραμματισμό στην Έρευνα και την Καινοτομία, στον τομέα της Αγροδιατροφής, για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Είναι ο εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο συνέδριο θα παρουσιάσει τη διάλεξη «Προτεραιότητες στην έρευνα και την καινοτομία στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 στην πλατφόρμα της Αγροδιατροφής». 



Carlos María Gil García

Ο Carlos María Gil García είναι ιδρυτικό μέλος και Τεχνικός Διευθυντής της ισπανικής εταιρείας Agro 21 S.L., που ειδικεύεται στα γεωργικά εφόδια και στη συμβουλευτική για την αγροτεχνολογία και τη μετασυλλεκτική συμπεριφορά των γεωργικών προϊόντων. Παράλληλα, εργάζεται και ως εκπαιδευτής πεδίου διαχείρισης οπωρώνων σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας. Το 2001 ίδρυσε την Επαγγελματική Ένωση Αγροτών Επιχειρηματιών της Δεξιάς Όχθης της Κοιλάδας του Ποταμού Έβρου στην Καταλονία (AEAMDE), της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος επί 8 συναπτά έτη. Στο συνέδριο θα παρουσιάσει τη διάλεξη με θέμα «Καινοτομία στον πολλαπλασιασμό και στις ποικιλίες κερασιάς».


Davide Neri
Ο Davide Neri είναι Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φρούτων (CRA-FRU) στη Ρώμη και Αναπληρωτής Καθηγητής Δενδροκομίας στο Πολυτεχνείο Μάρκε της Ανκόνα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στον πολλαπλασιασμό των φυτών, στο κλάδευμα και τη διαμόρφωση των δένδρων και την αξιολόγηση του γενετικού υλικού. Επίσης, εργάστηκε ως συντονιστής ομάδας εργασίας για τη φυσιολογία της φράουλας στην Ευρωπαϊκή Δράση COST 386 «Ολοκληρωμένη παραγωγή μικρών καρπών». Στο συνέδριο θα παρουσιάσει τη διάλεξη με θέμα «Κλάδευμα και διαμόρφωση κόμης σε πυκνές φυτεύσεις κερασιών: μια φυσιολογική προσέγγιση». 









Mario Njavro
Ο Mario Njavro εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Είναι επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης και Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ από το 2009. Εκτός από τη διδασκαλία, ο Mario Njavro ασχολείται με την έρευνα και τη συμβουλευτική για εθνικούς και διεθνείς Οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Είναι ο εθνικός αντιπρόσωπος της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Δράση EU COST FA1104, που αφορά στην «Αειφόρο παραγωγή υψηλής ποιότητας κερασιών για την Ευρωπαϊκή αγορά». Στο συνέδριο θα παρουσιάσει τη διάλεξη με θέμα «Διαχείριση της αλυσίδας αξίας του κερασιού». 








Amnon Sandman
Ο Amnon Sandman είναι από το 2003 ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας StePac LA. Ltd, με έδρα το Ισραήλ. Συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνος για την εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και την τεχνική υποστήριξη. Στο συνέδριο θα παρουσιάσει τη διάλεξη με θέμα «Σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας τύπου X-TEND της StePac για τη διατήρηση κερασιών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.