Σημαντικά Νέα

Εχθές απεβίωσε και σήμερα κηδεύτηκε ο Γεώργιος Χρυσίδης, αγωνιστής και πολυτραυματίας της Κύπρου


Εχθές απεβίωσε και σήμερα κηδεύτηκε ο Γεώργιος  Χρυσίδης από το Ριζοχώρι,  αγωνιστής και πολυτραυματίας της Κύπρου, γεννημένος το 1953. 


Υπηρετούσε την πατρίδα μας ως στρατιώτης τεθωρακισμένων, όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο μας. Ο Γιωργος  μαζί με την υπόλοιπη μονάδα που υπηρετούσε, έκαναν απόβαση στο νησί.  
Στο πεδίο της μάχης έπεσε μαχόμενος υπέρ πατρίδος χωρίς να δειλιάσει ούτε μια στιγμή τιμώντας την καταγωγή του. 

Πολυτραυματίας, πιθανόν από όλμο, γεμάτος θραύσματα στο σώμα και κυρίως στο πρόσωπο, έδωσε μεγάλη μάχη και αγώνα για να κρατηθεί στην ζωή σε νοσοκομείο της Κύπρου.
Ο Γιώργος καταφέρνει να επιζήσει και επιστρέφει στην Ελλάδα όπου για πολλά χρόνια θα υποφέρει, περήφανος για τα τραύματα του. Ακολουθούν πολλαπλές εγχειρήσεις και πλαστικές γα να διορθώσουν οι γιατροί τα τραύματα στο πρόσωπο του. 

Τον Γιώργο εχθές τον νίκησε ο καρκίνος σε ηλικία 61 των και σήμερα κηδεύτηκε στο χωριό που γεννήθηκε το Ριζοχώρι της Πέλλας.
 Ο ζωντανός ήρωας του χωριού και και της πατρίδας μας σήμερα ταξίδεψε προς την Αθανασία, βρίσκοντας τους συναγωνιστές του και όλους τους ήρωες και πεσόντες υπέρ πατρίδος.

Ένας μικρός ήρωας από αυτούς που ποτέ δεν γράφει η ιστορία, αλλά η ιστορία της ζωής, τους χαράζει την ιστορία της πατρίδας μας , 
Η μεγάλες του αγάπες ήταν, η ποντιακά παράδοση και η πατρίδα μας που προστάτεψε χωρίς να νοιαστεί για τη ζωή του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.