Σημαντικά Νέα

ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΓΙΔΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ: ΕΤΣΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!!!

H ισλαμιστική οργάνωση Sharia4Belgium (Σαρία για το Βέλγιο), 46 μέλη της οποίας δικάζονται από σήμερα σε δικαστήριο της Αμβέρσας, αποτελεί μια «τρομοκρατική οργάνωση» που έχει εντείνει τις εκκλήσεις για προσφυγή στη βία και συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, τόνισε σήμερα η κατηγορούσα αρχή.

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή η οργάνωση, η Sharia4Belgium, υποκινεί τη βία μέσω των μηνυμάτων της μίσους» δήλωσε η εισαγγελέας του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, Αν Φράνσεν.

Αφού περιέγραψε διεξοδικά την ιστορία και την ιδεολογία αυτής της οργάνωσης -την χαρακτήρισε «τρομοκρατική»-, που ιδρύθηκε το 2010 στην Αμβέρσα (βόρεια) από νεαρούς ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις «προκλητικές» συνεντεύξεις τύπου του, στις οποίες το δημοκρατικό μοντέλο της Δύσης επικρίνονταν με σφοδρότητα, τις διαδηλώσεις που οργάνωνε και κατέληγαν σε επεισόδια στους δρόμους της Αμβέρσας και των Βρυξελλών ή ακόμα τα βίντεο «σαλαφιστικής» προπαγάνδας που αναρτούσε στο Διαδίκτυο.

Όλες οι δραστηριότητες «δε μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά παρά ως δημόσιες εκκλήσεις στον ένοπλο τζιχάντ» εκτίμησε η Φράνσεν, που μίλησε με λεπτομέρειες για τη δομή, τις διεθνείς επαφές και τις μεθόδους στρατολόγησης της οργάνωσης.

Αν και δεν κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν επιθέσεις στο Βέλγιο, «πολλές ηγετικές φυσιογνωμίες αυτής της οργάνωσης θα πήγαιναν στη Συρία. Πολλοί πήγαν να πολεμήσουν για τις οργανώσεις Μέτωπο Αλ Νόσρα και Ισλαμικό Κράτος», από τις πλέον ακραίες οργανώσεις των τζιχαντιστών, αποκάλυψε η εισαγγελέας.

Η δίκη της οργάνωσης «Σαρία για το Βέλγιο» είναι η πρώτη στο Βέλγιο που αφορά άμεσα την αποστολή μαχητών στη Συρία. Η δίκη αυτή λαμβάνει χώρα στο ποινικό δικαστήριο της Αμβέρσας, όπου έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία.

Η σαλαφιστική οργάνωση είχε ανακοινώσει τη διάλυσή της εδώ και 2 χρόνια, όμως τα παλιά της μέλη θεωρούνται ύποπτα ότι συνέχιζαν τις στρατολογήσεις μελών. Συνολικά το 10% των συνολικά 300- 400 προσώπων που εγκατέλειψαν την χώρα για να πολεμήσουν από το 2012 συνδέονταν με την οργάνωση αυτή.

Δέκα έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της οργάνωσης Φουάντ Μπελκάσεμ, 32 ετών, κατηγορούνται ότι υπήρξαν ηγετικά στελέχη μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης». Αντιμετωπίζουν ποινές 20 ετών κάθειρξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.