Σημαντικά Νέα

Κατασκοπευτικοί δορυφόροι του Ψυχρού Πολέμου αποκάλυψαν αρχαίες πόλεις

Μελέτη φωτογραφιών κατασκοπευτικών δορυφόρων του Ψυχρού Πολέμου τριπλασιάζει τον αριθμό των γνωστών αρχαιολογικών χώρων στη Μέση Ανατολή αποκαλύπτοντας
χιλιάδες αρχαίους δρόμους, κανάλια, ερείπια και αρχαίες πόλεις.
 Δημοσίευμα του National Geographic αναφέρεται στα αποκαλυπτήρια του νέου Corona Atlas of the Middle East, ο οποίος αποκαλύπτει μεγάλο αριθμό χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε εκτάσεις από την Αίγυπτο ως το Ιράν-πολλοί εκ των οποίων είχαν χαθεί στις "ομίχλες της ιστορίας".
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την περασμένη Πέμπτη στην  ετήσια συνάντηση της Society for American Archaeology.
"Κάποιοι από αυτούς είναι γιγαντιαίοι, και ήταν εντελώς άγνωστοι" ανέφερε ο Jesse Casana, του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, που παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας.
"Βλέπουμε κάθε είδους πράγματα-αρχαίους δρόμους και κανάλια. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν μία πολύ λεπτομερή εικόνα", πρόσθεσε.
Η ομάδα άρχισε τη δουλειά της με μία λίστα περίπου 4.500 γνωστών αρχαιολογικών χώρων στη Μέση Ανατολή αναφέρει ο Casana. Οι φωτογραφίες των κατασκοπευτικών δορυφόρων αποκάλυψαν άλλους 10.000.
Οι μεγαλύτεροι εξ αυτών, στη Συρία και την Τουρκία, είναι κατά πάσα πιθανότητα πόλεις της Εποχής του Χαλκού, και περιλαμβάνουν τείχη και φρούρια.
"Δεν είναι απλά νέα μέρη για ανασκαφές. Έχουμε έναν πραγματικό τρόπο με όλους αυτούς τους χώρους να εξετάσουμε το σύνολο της Μ. Ανατολής και να δούμε πώς ήταν διασυνδεδεμένη" πρόσθεσε.
Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οδήγησε στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των κατασκοπευτικών δορυφόρων Corona, πριν από περίπου δύο δεκαετίες.
Οι δορυφόροι ήταν σε υπηρεσία από το 1960 ως το 1972 – και ο συγκεκριμένος "Άτλας" έλαβε υπόψιν του μόνο λίγες από τις 188.000 φωτογραφίες που ελήφθησαν κατά το διάστημα 1967-1972, από την τελευταία "γενιά" των δορυφόρων, σκοπός των οποίων ήταν ο εντοπισμός σοβιετικών βάσεων πυραύλων και στρατοπέδων.
Αν και οι σύγχρονοι δορυφόροι έχουν πολύ καλύτερες αναλύσεις, "δεν μπορούν να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο", όπως τόνισε ο Casana.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.